Banaanileib mandlijahust
Hõrk banaanileib mandlijahust
Kui otsid maitsvat ja tervislikku alternatiivi klassikalisele banaanileivale, siis on see mandlijahust banaanileib kohe kindlasti proovimist väärt! Mandlijahu lisab leivale hõrgu ja rikkaliku maitenüansi, küpsed banaanid tagavad aga paraja magususe. Boonusena valmib see imemaitsev banaanileib lihtsalt ja kiirelt ning koosneb vaid kuuest koostisosast, mis on sul võib-olla juba kodus olemaski! Tegemist on 100% gluteenivaba ja täistaimse banaanileivaga, mida saad südamerahuga nautida kasvõi mitu viilu. Sobib nii magustoiduks kui ka maitsvaks vahepalaks kiirel päeval. Proovi järgi!
Kogus: 8-10 viilu
Valmistusaeg: ligikaudu 1 tund + jahtumisele kuluv aeg.
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 280 g mandlijahu
- 80 g kartulitärklist
- 48 g kookossuhkur
- 2,5 tl alumiiniumivaba küpsetuspulbrit
- ¼ tl soola (valikuline)
- 280 g küpseid banaane (püreestatult)
Kuidas banaanileiba valmistada?
Sega kausis kokku kõik kuivained: mandlijahu, kartulitärklis, kookossuhkur, sool (kui kasutad) ja küpsetuspulber. Teises kausis püreesta saumiksri või kahvli abil banaanid (võid selleks kasutada ka blenderi abi). Sega banaanipüree kuivainete hulka ning vala eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi (kui kasutad silikoonist leivavormi, ei ole küpsetuspaber vajalik). Küpseta banaanileiba 180 kraadises ahjus 42-47 minutit. Seejärel võta banaanileib ahjust ja lase sel vähemalt paarkümmend minutit “puhata” ja jahtuda. Seejärel viiluta ja naudi!
Tegemist on tõlkega – POWERHUNGRY retsept