Karamelline kookosetort
Kas teadsid, et maapähklid kombineerituna datlitega moodustavad tõeliselt suussulava soolakaramelli maiuse? Kui sa veel ei teadnud, siis nüüd on küll aeg see imeline kombo järele proovida ning valmistada näiteks üks kreemiselt karamelline kookosetort! 😉 Ega selleks tegelikult polegi üldse palju vaja. Alustuseks piisab värsketest datlitest, kookoskreemist, pähklivõist ning meelepärastest pähklitest. Hiljem võib muidugi kaunistada kõige hea-paremaga, mis parasjagu tundub koogile sobivat. Olgu selleks siis krõmpsuvad maapähklid, värsked marjad või hoopis miski muu. Ja kui sa selle koogi juba kord valmis meisterdad, siis ära unusta külalisi kutsuda, et ka nemad saaksid imelisest maitseelamusest osa!
Kogus: 8-10 koogisõbrale
Valmistusaeg: 45 minutit + külmikus tahenemisele kuluv aeg
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb:
Põhja jaoks:
- 1/3 tassi kookoshelbeid
- 1/2 tassi meelepäraseid pähkleid (näiteks india pähkleid ja/või röstitud maapähkleid)
- 1/3 tassi mandleid
- 10-12 värsket kivita datlit
- 1 spl toasooja kookosõli
- 20-24 cm läbimõõduga lahtikäivat ümmargust koogivormi
- küpsetuspaberit
Täidise jaoks:
- 2-3 suuremat peotäit pehmeid kivideta datleid (soovitatav on enne kasutamist datleid 30 minutit leotada, siis muutuvad need pehmemaks ning moodustavad töödeldes ühtlasema tekstuuri)
- 200-250 ml kvaliteetset lisatud suhkruta maapähklivõid (sobib ka kodune, eelnevalt valmistatud maapähklivõi, millele lisatud ka grammike soola)
- 800 ml tahket kookoskreemi (lase kookoskreemil eelnevalt külmikus taheneda ning ära lisa paki põhjas olevat vedelat osa, mis seal olla võib)
- soovi korral näpuotsatäis naturaalset vaniljet
Kuidas teha vegan kookostorti?
Aseta kõik põhja koostisosad köögikombaini või võimsamasse blenderisse ning töötle ühtlaseks. Seejärel tõsta segu eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ning suru võimalikult ühtlaselt laiali. Seejärel aseta tordipõhi külmikusse tahenema ning asu täidist valmistama. Täidise jaoks lisa köögikombaini kookoskreem, maapähklivõi, datlid ning soovi korral veidi naturaalset vaniljet. Töötle kuni ühtlase kreemja tekstuuri saavutamiseni. Tõsta täidis põhjale ning aseta tort sügavkülma neljaks tunniks kuni üleööks. Enne serveerimist võtta tort sügavkülmast välja ning lase vähemalt tund aega tavalises külmikus seista. Kaunista meelepärasega ja naudi!