Kartulisalat avokaadokreemiga
Teistmoodi kartulisalat avokaadokreemiga
Ilmselt on klassikaline kartulisalat sulle tuttav, kuid kas sa avokaadokastmes kartulisalatit oled kunagi proovinud? Tegemist on värviküllase suvesalatiga, mis sobib hästi nii jaanipäevaks kui ka niisama argiseks lõuna-või õhtusöögiks. Avokaado sobib oma kreemise tekstuuri poolest suurepäraselt erinevate kastmete asenduseks, võttes ka siinses kartulisalatis edukalt enda kanda majoneesi või hapukoore rolli. Ühtlasi on see salat oluliselt kergem, kui näiteks india pähkli kastmega variant. Seega, kui otsid kartulisalatile kergemat vaheldust ilma kastmest loobumata, siis võib just sellest saada sinu uus lemmik! 😉 Proovi kindlasti järgi ja anna meilegi teada, kuidas sulle maitses!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 25 minutit (kui kasutad eelnevalt aurutatud kartuleid)
Raskusaste: kerge
Mida valmistamiseks vajad:
Salati jaoks läheb sul tarvis:
- 600 g aurutatud kartuleid (võid kasutada nii pisikesi beebikartuleid ja need poolitada või tavalisi suuri kartuleid ja lõigata neist suuremad kuubikud)
- 100 g rohelisi herneid (värskeid või külmutatud-sulatatud)
- 100 g viilutatud värsket kurki
- 60 g viilutatud värskeid rediseid
- 50 g viilutatud punast sibulat
- peotäis värsket hakitud tilli
Avokaadokreemi jaoks vajad:
- 200 g küpseid avokaadosid (toored avokaadod siin retseptis ei toimi, seega vali kindlasti pehmed, küpsed ja kreemised avokaadod)
- 1 spl sidrunimahla
- 1 küüslauguküüs
- soola (maitsestamiseks)
- pipart (maitsestamiseks)
Kuidas salatit valmistada?
Poolita või tükelda aurutatud (jahutatud!) kartulid suuremasse kaussi ning lisa sekka viilutatud värske kurk, redis, punane sibul ja herned ning hakitud till. Seejärel valmista avokaadokreem. Selleks püreesta saumikseri, blenderi või köögikombaini abil avokaado kreemiks koos küüslauguküüne, sidrunimahla, soola ja pipraga. Kreemi valmides sega see salatikomponentide hulka. Serveeri ja söö koheselt, nii on see salat kõige maitsvam!