Mõnusalt kodune kikerherne quiche köögiviljadega
Üks mõnus ahjupirukas sobib pimedatesse sügisõhtutesse ju lausa valatult, kas pole? Selleks, et saaksid nautida tervislikku kõhutäit ilma gluteeni ning liigse rasvata, jagame sinuga ühe imelihtsa täistaimse quiche retsepti, mis köögiviljadest pungil ning täis vaid taimede väge! Peaaegu vaid kokkusegamise vaev ning pirukas ongi nautimiseks valmis!
Kogus: 6-8 sööjale
Valmistusaeg: 60 minutit (koos ettevalmistustele kuluva ajaga)
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 360g värskeid brokoliõisikuid
- 2-3 keskmise suurusega punast sibulat (peeneks hakituna)
- 500g kirsstomateid (pooleks lõigatuna)
- 4spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 2tl meresoola või Himaalaja soola
- maitse järgi pipart
- 2tl meelepärast kuivatatud ürdisegu (näiteks oregano, tüümian)
- 6-8 küüslauguküünt
- 370g kikerhernejahu
- 470ml vett
- ahjuvormi ja küpsetuspaberit
Kuidas kikerherne quiche’i valmistada?
Kuumuta ahi 180-kraadini ning valmista ette köögiviljad. Selleks lõika või murra brokkoli väikesteks õisikuteks, poolita kirsstomatid ning koori ja haki sibul. Laota kõik köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa sekka ka koorimata küüslauguküüned (koori küüslauk pärast röstimist!) ning tõsta plaat ahju. Rösti köögivilju 15-20 minutit. Seejärel tõsta köögiviljad ahjust välja ning aseta hetkeks kõrvale ja valmista taignasegu. Selleks vala blenderisse vesi, kikerhernejahu, maitseained, sidrunimahl ning kooritud röstitud küüslauk. Töötle taignasegu ühtlaseks.
Viimase sammuna tõsta röstitud köögiviljad ahjuplaadilt suuremasse kaussi ning vala üle taignaseguga. Sega hoolikalt ning vala küpsetusvormi. Tõsta vorm ahju ja küpseta 15-20 minutit 180 kraadi juures, kuni quiche on pealt mõnusalt kuldpruun. Lase veidi jahtuda, lõika viiludeks ja naudi!
PS! Soovi korral võid valmistada ka pisikesi quiche’i pirukaid, valades segu hoopis muffinivormidesse!
Retsept inspiratsiooniallikas: Meditsiinimeedium