Kodune kaerapiim
Kiirelt valmiv gluteenivaba kaerapiim!
Kas sa oled kunagi joonud kaerapiima? Või veelgi enam – kas sa oled seda ise teinud? Kaerapiim on üks suurepärane jook, millega rikastada nii smuutit, putru kui ka miks mitte niisama tervislike küpsiste või pannkookide kõrvale rüübata. Kuigi poes müüdavate taimsete piimade valik laieneb pidevalt, on nende hind tihti küllaltki krõbe. Hea uudis on aga see, et kodune kaerapiima tegu on tegelikult imelihtne, ei nõua erilisi oskusi, ülemäära aega ning on ka supersoodne! Kas oled valmis proovima? Lubame, et see on proovimist väärt, sest lisaks eelpool mainitud plussidele, on kodune kaerapiim ka kõiksugu lisaainete vaba ning saad seda maitsestada täpselt oma äranägemise järgi. Lase aga fantaasial lennata ning lisa vahtrasiirupit, vaniljet, kaneeli või muud põnevat!
Kogus: ca 1 liiter piima
Valmistusaeg: 5 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 1 klaas gluteenivabu kaerahelbeid
- 4 klaasi jääkülma vett
- võimsamat blenderit
- 1-2 spl vahtrasiirupit (maitsestamiseks, valikuline)
- näpuotsatäis soola (maitsestamiseks, valikuline)
- marlit või juusturiiet kurnamiseks (sobib ka ülipisikeste augukestega sõel, kuid riie töötab paremini!)
Kuidas teha kaerapiima?
Aseta kaerahelbed koos vahtrasiirupi ja jääkülma veega blenderisse (kasuta kindlasti nii külma vett kui võimalik, sest soe vesi võib muuta piima “limaseks”) ning töötle 30 sekundit kuni maksimaalselt 1 minut. Pikemal töötlemisel võib piim samuti limaseks muutuda! Soovi korral kurna.
Säilita piima külmkapis, kaanega anumas kuni 5 päeva.