Pühapäevahommikuid on raske ilma pannkookideta ette kujutada, kas pole? Ja ega tegelikult ei peagi, sest mis võiks olla parem kui ühed ilma rafineeritud suhkru ning gluteenita taimsed pannukad, mis maitsevad kui vanaema tehtud. Isetehtud mustika kastmega on veel eriti head, päriselt ka! Et saaksid oma pühapäeva (või mõne muu päeva) hommiku (või lõuna või õhtu) tavapärasest veidi erilisemaks muuta, siis jagame sinuga üht imemaitsvat tervislike pannkookide retsepti!
Kogus: Ühele
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb:
- 90g (1 tassitäis) gluteenivabu kaerahelbeid
- 2tl küpsetuspulbrit
- 1tl sidrunimahla
- 70ml mandlipiima
- 2spl vahtrasiirupit
- 1/2 keskmist banaani
- 1/3 tassitäit metsmustikaid
- Mittenakkuva kattega pann
Mustikakastme jaoks:
- 100g metsmustikaid (värskeid või külmutatud)
- 1-2spl vahtrasiirupit
- 1tl nooljuure (arrowroot) jahu (valikuline, aitab luua “kissellise” kontsistentsi)
- vajadusel 1-2spl vett
Kuidas teha vegan pannkooke?
Pannkookide jaoks: sega köögikombaini, blenderi või saumiksri abil kokku banaan, kaerahelbed, sidrunimahl, mandlipiim, küpsetuspulber ja näpuotsatäis soola. Taigen tuleb klassikalisest pannkoogitaignast oluliselt paksem, kuid ära ehmata, see peabki nii olema! 😉 Paks taigen on oluline koheva tulemuse saavutamiseks. Sega ettevaatlikult sisse ka 1/3 tassitäit metsmustikaid.
Kuumuta mittenakkuva kattega pann ning tõsta lusikaga pisikesed pannkoogid kuumale pannile. Vajadusel alanda kuumust ja küpseta mõned minutid, et vältida nakkumist. Kui näed, et pinnale hakkavad kerkima väikesed mullikesed, siis keera pannkook ümber, ning küpseta 1-2 minutit ka teiselt poolt.
Mustikakastme jaoks: aseta mustikad potti ning lisa soovi korral 1-2 supilusikatäit vett. Kuumuta seni, kuni marjad hakkavad pehmeks muutuma. Seejärel lisa soovi korral nooljuure jahu ning vahtrasiirup. Lase madalal kuumusel veidi haududa, kuni kaste hakkab paksenema. Seejärel keera kuumus kinni ning lase kaane all veel paar minutit seista. Serveeri pannkookidega!