Kiire ja krõbe röstitud lillkapsas
Otsid kiiret õhtu- või lõunasöögiideed? Valmista krõbedaid lillkapsaõisikuid! Röstitud karrised lillkapsaõisikud valmivad kiirelt, on parajalt särtsakad, maitseküllased ning sobivad ideaalselt nii õhtusöögilauale, toitvaks lõunaks kui ka suvisele grillipeole. Lase lillkapsal end üllatada ja proovi järele – siin on sulle retsept!
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 suur lillkapsapea õisikutena
- 1 spl oliiviõli
- 1 tl meresoola
- 2 tl karripulbrit
- ½ tl vahtrasiirupit
Serveerimiseks (valikuline):
- Värsket koriandrit või peterselli
Kuidas krõbedat lillkapsast valmistada?
Kuumuta ahi 200 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seejärel lisa lillkapsaõisikud suuremasse kaussi koos oliiviõli, meresoola, karri ja vahtrasiirupiga. Sega hoolikalt ning laota maitsestatud õisikud ahjuplaadile. Küpseta lillkapsaõisikuid ahjus 15-20 minutit vahepeal segades kuni lillkapsas võtab kuldpruuni jume. Kaunista röstitud õisikuid värske koriandri või peterselli lehtedega ning serveeri meelepärasega.
Grillil: Alternatiivina võid lillkapsaid küpsetada grillil. Samuti 200-220 kraadi juurest kuni 15minutit või kuniks lillkapsad on väljast mõnusalt krõbedad.