Mustikasupp
Kui sul on vahel igatsus kisselli järele, siis see mahlakas ja paks mustikasupp on hea valik. Seda tervislikku magustoitu võib kasvõi hommikusöögiks süüa ja seda on imelihtne teha. Soe mustikasupp on nagu kallistus kõhule, mis tekitab hea ja hoitud tunde.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 15 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 500 g värskeid või külmutatud metsmustikaid
- 240 ml vahtrasiirupit
- 1/2 spl maranta juure jahu (teise nimega aroruut)
- 1/2 spl vett
- keskmist keedupotti
- pisikest kaussi
Kuidas mustikasuppi teha?
Kuumuta metsmustikaid ja vahtrasiirupit 6-8 minutit, kuni mustikad on pehmed ja soojad.
Samal ajal sega väikses kausis kokku maranta juure jahu ja vesi. Lisa tärklisesegu mustikatele ja keeda madalal kuumusel 2 minutit, kuni supp läheb paksuks.
Võta pott tulelt ja lase supil jahtuda 3-5 minutit. Serveeri! Peale võib panna kaunistuseks värskeid metsmustikaid. Head maiustamist!