Kas teadsid, et metsmustikad on ühed võimsaimad tervendajad maa peal, sisaldades lausa kümneid antioksüdante, parandades seedimist ning toetades efektiivselt ka maksa tööd? Metsmustikad on tõeline kodumaine supertoit ning lisaks imelistele tervendavatele omadustele need pisikesed tumelillad marjad muidugi ka maitsevad suurepäraselt, sobides nii otse suhu pistmiseks kui ka smuuti, moosi või hoopis pudru sisse. Ja mis võikski olla parem kui alustada näiteks mõnda nädalavahetuse hommikut ühe soojendava hommikupudruga, mis täis tervendavat marjaväge!
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 15 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 1 tassitäis (ca 240 ml) kaerahelbeid või hirssi
- 450ml vett (vajadusel lisa vedelikku juurde)
- ½ tl kaneeli
- 1-2 spl naturaalset vahtrasiirupit (maitse järgi)
- pool klaasi metsmustikaid (värskeid või külmutatud)
- kultuur- või metsmustikaid kaunistuseks (valikuline)
Kuidas teha mustikaputru?
Vala vesi potti ning lase keema tõusta. Seejärel lisa sisse kaerahelbed või hirss ning alanda kuumust. Keeda putru madalal kuumusel ning aeg-ajalt segades umbes 10 kuni 15 minutit, kuni helbed on pehmed ja puder moodustanud kreemise tekstuuri. Seejärel maitsesta puder kaneeli ja vahtrasiirupiga ning sega sisse mustikad. Kata pott kaanega ja lase pudrul paar minutit seista ning maitsestuda. Serveeri soovi korral mustikate ning vahtrasiirupiga. Naudi!
P.S. Soovi korral võid metsmustikate asemel katsetada ka külmkuivatatud metsmustikapulbrit.