Gluteenivabad õunapannkoogid vahtrasiirupiga
Õunapannkoogid, mis lausa sulavad suus! Hõrk mandel, magusad banaanid, magushapukad õunad ja vahtrasiirup on maitsekooslus, mis võlub hetkega iga magusasõbra südame! Tegemist on tõepoolest hõrkude pannkookidega, milles magustajaks küpsed banaanid, vahtrasiirup ja kookossuhkur ning ei grammigi valget suhkrut. Muna, piima ja gluteeni samuti mitte. See mõnusalt magus retsept on taaskord tõestuseks, et maitseelamus ei pea sugugi tulema sinu tervise arvelt! Proovi järgi!
Kogus: 10-12 pannkooki
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 260 g küpseid banaane (3 keskmist)
- 3 spl vahtrasiirupit
- 30 g kookossuhkrut
- 95 g mandlijahu
- 15 g tapioki– või kartulitärklist
- 60 g gluteenivaba kaerajahu
- ½ tl küpsetuspulbrit
- 1 spl sidrunimahla
- 110 ml naturaalset õunamahla
- 1 tl oliivi- või kookosõli panni määrimiseks (vajadusel)
- 1 väiksem õun + 1 spl vahtrasiirupit (serveerimiseks)
- Blenderit või saumikserit
Kuidas õunapannkooke valmistada?
Sega kõik koostisosad ühtlaseks taignamassiks, kasutades selleks blenderi või saumikseri abi. Soovi korral võid seda teha ka käsitsi. Sel juhul purusta esmalt banaanid kahvli abil ning sega seejärel kokku ülejäänud koostisosadega. Kui taigen on valmis, kuumuta panna ning asu küpsetama. Vajadusel määri pannipõhi kergelt õliga kokku, et pannkoogid panni külge kinni ei jääks. Küpseta pannkooke madalal kuumusel kaane all mõlemalt poolt 3-4 minutit. Serveerimiseks tükelda üks pisem õun väikesteks kuubikuteks, sega vahtrasiirupiga ja tõsta pannkookidele kaunistuseks.