Prantsusepärane salati roheliste ubade, oliivide ja sidrunivinegretiga
Kui oled seni arvanud, et pelgalt salatit süües on raske kõhtu täis saada, siis proovi seda kartulite ja ubadega prantsusepärast salatit, mis parajalt toekas, ent samas värskusest pungil. Salatis kohtuvad toitainerikas kartul, maitsekad oliivid, vitamiinirohked rohelised oad ja ohtralt värsket. Kirsiks tordil on sidrunivinegrett, mis toob maitsed kokku. Mõnusat katsetamist!
Kogus: 2-3 salatisõbrale
Valmistusaeg: 25 minutit (kui kasutad varem valmis aurutatud kartuleid ja ube)
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Salati jaoks:
- 600 g aurutatud beebikartuleid, poolitatuna
- 140 g rohelisi ube (aurutatud)
- 200 g rohelisi lehelisi (rooma salatit, frillist, rukolat vm meelepärast)
- 60 g kirsstomateid, poolitatuna
- 60 g rediseid, õhukeselt viilutatuna
- 20 g kivideta äädika- ja õlivabu oliive, viilutatuna
- peotäis värsket basiilikut, hakituna
Sidrunivinegreti jaoks:
- 2 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1,5 tl mett
- ¼ tl sinepipulbrit
- meresoola (maitse järgi)
Kuidas salatit valmistada?
Laota taldriku või kausi põhja tükeldatud salat ja lisa peale viilutatud oliivid, poolitatud kirsstomatid, aurukartulipoolikud, aurutatud aedoad, rediseviilud ja hakitud basiilik.
Vinegreti jaoks sega kokku sidrunimahl, meresool, sinepipulber ja mesi ning vala vinegrett salatile.
Naudi koheselt!