Retseptid, Soolane

Caesari salat mandli parmesaniga 

Pähkline Ceasari salat ilma juustuta

Tervislik ja täistaimne Caesari salat mandli parmesaniga

Siin on midagi salatisõpradele! Kas teadsid, et päris esimene Caesari salat pärineb Mehhikost ning nägi ilmavalgust aastal 1924? Ka sinu ees on Caesari salati retsept, ent nagu meile kohane, siis ikka väikese vimkaga! Krõmpsuv roheline ja kirsstomatid on salatis küll esindatud, kuid kastme staarideks on hoopis india pähklid ning parmesan on valmistatud mandlitest. Meie Caesari retsept täistaimne ning läbi ja lõhki tervislik – ei ühtegi ebatervislikku koostisosa. Kui oled salatifänn, on see kindlasti midagi just sulle!

Kogus: kahele 
Valmistusaeg: 30 minutit 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

Salati jaoks: 

  • 300 g Rooma salatit (võib osaliselt asendada ka jääsalatiga)
  • 125 g kirsstomateid 
  • 100 g värsket kurki 
  • 25 g punast sibulat 

Kastme jaoks: 

  • 100 g india pähkleid 
  • 100-120 ml vett 
  • värskelt pressitud sidrunimahla (umbes ühe sektori jagu) 
  • 1 värske küüslauguküüs (või 1 tl küüslaugupulbrit) 
  • ½ tl sinepipulbrit (valikuline) 
  • meresoola (maitse järgi) 

Vegan “parmesani” jaoks: 

  • 35 g mandleid 
  • 1/2 -1 tl küüslaugupulbrit 
  • meresoola (maitse järgi) 

Kuidas Caesari salatit valmistada? 

Alusta kastmest. Selleks aseta india pähklid kaussi ning vala üle kuuma veega. Jäta 15 minutiks ligunema. Nii muutuvad pähklid pehmemaks ning kaste tuleb siidisema tekstuuriga (ühtlasi on blenderil või köögikombainil sel viisil lihtsam). Senikaua kuni pähklid pehmenevad, valmista ette köögiviljad.

Pese ja tükelda salat, poolita kirsstomatid, viiluta sibul ja kurk. Salatilehti võid hakkida nii noaga kui rebida ka sõrmede vahel väiksemaks. Rebides jäävad salatilehed aga õhulisemad. Soovi korral võid krõmpsuma tekstuuri jaoks lisada rooma salatile ka veidike jääsalatit.

Kui pähklid on pehmenenud, vala need koos ülejäänud kastme koostisosadega blenderisse või köögikombaini ning töötle ühtlaseks kreemise tekstuuriga kastmeks. Viimase sammuna valmista parmesan. Selleks purusta mandlid köögikombaini või blenderi abil koos meresoola ja küüslaugupulbriga peeneks.

Sega indiapähkli kaste salati hulka ning raputa kõigele peale mandli parmesani. Naudi koheselt, kuna külmkapis seistes võib salat muutuda vesiseks ega maitse enam sama hästi kui värskelt. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga