Röstitud peet ja bataat india pähkli-avokaadokreemi põhjal
Röstköögiviljad avokaadokreemi padjal
Kas teadsid, et bataat ehk maguskartul on uskumatult toitainerikas vili, peites endas rikkalikult nii antioksüdante kui ka C-, E-, ja D-vitamiine ning mineraale nagu mangaan ja raud? Ka punapeet ei jää bataadile sugugi alla! Lisaks rikkalikule toitaineprofiilile maitsevad aga mõlemad viljad samuti imeliselt, sobides hästi nii aurutamiseks, küpsetamiseks kui röstimiseks. Käesolevas retseptis täidavad peet ja bataat just nimelt röstköögivilja rolli. Röstituna tuleb mõlemas esile erililiselt mõnus mekk, mis klapib mahedamaitselise avokaadokreemi kõrvale justkui valatult! Proovi ise järgi!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Köögiviljade jaoks:
- 350 g toorest punapeeti (suurteks kuubikuteks lõigatuna)
- 480 g toorest bataati (suurteks kuubikuteks lõigatuna)
- 1 spl oliiviõli (valikuline)
- 1 tl meresoola
- ½ tl jahvatatud musta pipart
- ½ tl kuivatatud rosmariini
Kreemi jaoks:
- ½ küpset avokaadot
- 1 tl mett või vahtrasiirupit
- ¼ tl meresoola
- väike peotäis värsket basiilikut
- 100 g india pähkleid
- ½ sidrunist värskelt pressitud mahl
- 100 ml vett
Kuidas röstköögivilju ja avokaadokreemi valmistada?
Pese, koori ja tükelda peet ja bataat. Tõsta suuremasse kaussi. Vala juurde oliiviõli (kui kasutad), meresool, pipar ja rosmariin. Sega läbi ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti köögivilju 180-200 kraadi juures 35-40 minutit kuni peet ja bataat on pehmed.
Senikaua valmista kreem. Selleks tõsta blenderisse või köögikombaini india pähklid, ½ avokaadot, meresool, vahtrasiirup, basiilik, sidrunimahl ja vesi. Surista ühtlaseks.
Serveerimiseks tõsta avdokaadokreem taldrikule ning laota peale röstitud köögiviljad. Naudi koheselt!