Mustika “jogurt”
Teistmoodi mustika jogurt
Mis meenub sinul esimesena kuuldes sõna “jogurt”? Tihtipeale kipume jogurtiga seostama ikka klassikalisest lehmapiimast valmistatud toodet. Samas võib jogurt olla aga ka läbinisti taimne! Just seda tõestab ka käesolev retsept. Tegemist on täistaimse mustika”jogurtiga”, milles kohtuvad banaanid, mustikad, sidrunimahl ja kaneel. See on “jogurt”, mis kõhule kerge, piimavaba ning tervist turgutav. Klassikalisest jogurtist on ta muidugi erinev, ent tekstuurilt mõnusalt kreemjas ja maitselt parajalt magus. Mustika “jogurt” sobib hästi nii tervisliku müsli juurde kui ka niisama otse kausist nautimiseks. Proovi järgi!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 15 minutit + külmikus tahenemisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 2 küpset banaani
- 150 g külmutatud mustikaid
- 1 tl värskelt pressitud sidrunimahla
- ½ tl kaneeli (valikuline)
Kuidas mustika “jogurtit” valmistada?
Aseta kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ja surista ühtlaseks. Vala “jogurt” kaussi ja tõsta vähemalt 3 tunniks kuni üleööks külmkappi tahenema. Seejärel kaunista meelepärasega ja naudi!