Särtsakas ingveritee mee ja jõhvikatega
Kas teadsid, et ingver sisaldab endas rikkalikult C-vitamiini ning omab viiruse-ja põletikuvastast toimet? Niisamuti toetab ingver närvisüsteemi, seedimist ja aitab leevendada menstruatsioonivalu. Ingver sobib kasutamiseks nii värskel kui kuivatatud kujul ning seda nii soolaste kui ka magusate roogade puhul ja ka soojendavates jookides. Seekord ongi sinu ees üks lihtne, kuid sügistalvisesse perioodi imeliselt hästi sobiv ingverijoogi retsept, mis teeb seest mõnusalt soojaks, maitseb hästi ja pakatab tervisest. Ka valmistamine käib kiirelt ning selleks ei kulu rohkem kui 10 minutit.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 10 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- ca 2 cm juppi värsket ingverit
- 1 peotäit jõhvikaid
- 1 keskmise suurusega sidrunit
- 4 tl mett
- 0,5 l vett
Kuidas valmistada igveriteed?
Pese ja koori ingver. Selleks sobib hästi nuga või ka lusikas, kui ingver on õhema koorega. Seejärel riivi kooritud ingver peenikese riiviga kaussi ja pigista seejärel riivitud ingverist käte vahel mahl kuumakindlasse kannu. (Võid ingverit pressida ka küüslaugupressis, nii saab ingverist mugavalt mahla välja pressida.) Seejärel pigista sekka mahl ühest sidrunist, tõsta hulka mesi ja vala üle kuuma veega. Sega nii, et mesi lahustuks ja maitsed seguneksid. Vala tee tassidesse ja puista soovi korral sisse külmutatud või eelnevalt sulatatud jõhvikad.
Naudi kohe!