Retseptid, Soolane

Kreemine india pähkli “toorjuust”

indiapähkli-kaste

Tõeliselt kreemine india pähkli “toorjuust”, mis maitseb kui päris!

Mõnikord kohe isutab kreemise toorjuustu järele, kuid kui on soov piimatoodetest hoiduda, ei tule klassikaline versioon kreemjuustust ju kõne allagi. Ka poelettidelt leitavad taimsed määrded kipuvad tihtipeale sisaldama ebavajalikke koostisosi, mis ei tee paraku ka nendest asjalikku alternatiivi. Muretsemiseks pole aga sugugi põhjust, sest appi tõttavad rikkalikud india pähklid, mis sobivad toorjuustu valmistamiseks võrratult hästi. Kui sekka lisada ka pisut kookoskreemi, on tulemuseks tõeliselt siidine toorjuust, mida täpselt oma maitse järgi täiustada saad. India pähkli toorjuust on vaba kõiksugu lisaainetest ning loomulikult ei sisalda see ka tilkagi loomset piima, on kõhule kerge ning teeb maitsemeeltele pai. Sellega viid oma tervislikud võikud või küpsetised hoopis teisele tasemele! 

Kogus: keskmiselt 250-300g
Valmistusaeg: 30 minutit + külmikus jahtumisele kuluv aeg 
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 200 g india pähkleid 
  • vett (pähklite keetmiseks)
  • 2 spl täisrasvast kookoskreemi (näiteks seda)
  • 2 spl värskelt pressitud sidrunimahla 
  • ½ tl meresoola või Himaalaja soola (soovi korral lisa rohkem/vähem)
  • 1 tl sibulapulbrit (valikuline)
  • peeneks hakitud rohelist sibulat või teisi ürte (valikuline) 
  • köögikombaini või võimsamat blenderit 

Kuidas india pähkli “toorjuustu” valmistada? 

Esmalt valmista ette india pähklid. Selleks aseta need koos veega potti (lisa vett nii palju, et pähklid oleksid kenasti kaetud) ning lase keema tõusta. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning keeda pähkleid kaane all madalal kuumusel 20 minutit. Seejärel kurna pähklid sõela abil, loputa õrnalt jaheda vee all ning tõsta kõrvale jahtuma. Kui pähklid on jahtunud vähemalt toatemperatuurile, lisa need koos kookoskreemi, sidrunimahla ja maitseainetega köögikombaini või blenderisse ning surista ühtlaseks siidiseks kreemiks.

Kui toorjuust on valmis, sega soovi korral sisse hakitud roheline sibul või muud meelepärased ürdid. Kuna toorjuust võib olla pisut soe, siis tõsta see kaanega (klaas)nõusse ning lase sel enne tarvitamist vähemalt tund aega külmkapis jahtuda. Nii saavutab toorjuust oma õige maitse ja tekstuuri. Seejärel naudi meelepärasega.

India pähkli toorjuust säilib külmkapis õhukindlas nõus kenasti 4-5 päeva. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga