Sidruniküpsised
Suussulavalt maitsvad küpsised, magusad ja just paraja sidruni mekiga, millest võivad saada sinu uued lemmikküpsised. Väärtust lisab ka asjaolu, et need on gluteeni, -piimatoodete, -muna, -rafineeritud suhkru vabad.
Kogus: 17 küpsist
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb:
- 1 spl linaseemnejahu
- 2 ½ spl vett
- 60 ml sulatatud kookosrasva
- 2 spl kookossuhkrut
- 60 ml vahtrasiirupit
- 2 ½ spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 tl riivitud sidrunikoort
- mandlijahu
- gluteenivaba kaerajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl alumiiniumivaba söögisoodat
- kaussi
- küpsetusplaati
Kuidas sidruniküpsiseid valmistada?
Sega kausis kokku linaseemnejahu ja vesi, jäta 5 minutiks seisma. Sulata 60 ml kookosrasva ja lisa see linaseemnesegule, seejärel lisa kookossuhkur, vahtrasiirup, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, mandlijahu, küpsetuspulber ja söögisooda.
Sega tainas ühtlaseks massiks ja pane külmkappi 30 minutiks seisma. Seejärel võta teelusikatäie kaupa tainast ja aseta küptsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, kuni plaat on täis. Vajuta sõrmedega natuke tainast laiali.
Tainas on pehme ja vajub küpsedes laiali, seega peaks vaatama, et tainapalli ümber oleks piisavalt ruumi. Kui kasutad selles retseptis väga peeneks jahvatatud mandlijahu, on tainas pisult paksem ja saad sellest vormida pisikesed pallikesed ja need plaadi peal õrnalt laiaks vajutada.
Küpseta 16-18 minutit 190 kraadil. Küpsised on värskelt kõige krõbedamad ja mõnusamad. Säilitamiseks kasuta õhukindlat karpi ja hoia neid toasoojal temperatuuril.