Retseptid, Soolane

Soojendav kikerherne-nuudlisupp

Namine sriuba

Kodune supp, mis maitseb kui vanaema tehtud 

Kodune supp, mis maitseb kui vanaema tehtud. Selles soojendavas supis kohtuvad toitainerikkad köögiviljad, toitvad kikerherned, rikkalikult ürte ning gluteenivaba pasta. Kõik selle hea seob kokku üks mõnusalt maitsekas ning tervist täis kodune aedviljapuljong. Kui oled supisõber, siis see on kohekindlasti midagi sinu jaoks! 

Kogus: 2-3 supisõbrale
Valmistusaeg: 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 170 g hakitud sibulat (1 keskmine) 
  • 200 g hakitud porgandit 
  • 120 g hakitud varssellerit 
  • 250 g keedetud või konserveeritud (ja eelnevalt kurnatud ja loputatud) kikerherneid 
  • 200 g gluteenivaba pastat 
  • 1,8 l aedviljapuljongit või vett 
  • ½ spl sibulapulbrit
  • ½ tl jahvatatud kurkumit 
  • 1 tl kuivatatud oregano 
  • 1 tl küüslaugupulbrit 
  • 1 tl kuivatatud peterselli 
  • Peotäis värsket peterselli (valikuline, serveerimiseks) 
  • Meresoola (vastavalt maitsele) 

Kuidas nuudlisuppi valmistada?

Tõsta hakitud sibul, porgand ja seller koos tilga veega potti ja hauta 5-7 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa vett nii palju, et köögiviljad potipõhja kinni ei jääks. 

Seejärel vala hulka puljong, sibula pulber, küüslaugupulber, jahvatatud kurkum, kuivatatud petersell, kuivatatud oregano, kikerherned ja pasta. Lase keema tõusta ning seejärel alanda kuumust. Keeda madalal kuumusel 15-20 minutit kuni pasta ja köögiviljad on pehmed. Sega hulka värske petersell ja maitsesta meresoolaga (kui kasutad). Serveeri koheselt. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga