Äädikavaba sinep
Toome sinuni õli- ja äädikavaba sinepiretsepti kahes variatsioonis, mis mõlemad nii maitselt kui tekstuurilt täiesti unikaalsed. Üks neist kartuli ja teine meebaasil. Tegemist on originaalis Meditsiinimeediumi retseptiga, kuid otsustasime need ka eesti keelsena sinuni tuua. Kui oled seni sinepist puudust tundnud, siis on need sinepiretseptid kindlasti proovimist väärt.
Kogus: 6-8 sööjale
Valmistusaeg: 20 minutit (kui kasutatud varem valmis aurutatud kartuleid)
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Sinep mee baasil:
- 100 g (⅓ tassitäit) mett
- 50 g (¼ tassitäit) sidrunimahla
- 2 tl sinepipulbrit
- ½ küüslauguküünt
- ⅛ tl jahvatatud kurkumit
Kuidas meesinepit valmistada?
Tõsta kõik koostisosas blenderisse või köögikombaini ning surista ühtlaseks. Serveeri koheselt toidu kõrvale või hoiusta külmkapis õhukindlas anumas kuni tarvitamiseni.
Sinep kartuli baasil:
- 90 g aurutatud kartulit
- 1-2 spl vett
- 3 spl sidrunimahla
- ½ küüslauguküünt
- ⅛ tl jahvatatud kurkumit
- 2,5 spl mett
- 2 tl sinepipulbrit
Kuidas kartulisinepit valmistada?
Tõsta kõik koostisosas blenderisse või köögikombaini ning surista ühtlaseks. Serveeri koheselt toidu kõrvale või hoiusta külmkapis õhukindlas anumas kuni tarvitamiseni.