Praetud lillkapsariis köögiviljadega
Praetud riis kõlab sulle ilmselt juba tuttavalt, ent kuidas on lood lillkapsariisiga? Jah, see on tõesti võimalik! Lillkapsas pakub klassikalisele riisile suurepärase alternatiivi, võimaldades oma menüüs tervendavate omadustega köögiviljadele veelgi rohkem ruumi teha!
Lillkapsariis sobib suurepäraselt kokku erinevate köögiviljade ja ürtidega, moodustades suurepärase maitsekoosluse. Ka praetud lillkapsariis on maitsemeeltele tõeline üllataja, sest lillkapsast selles roas otseselt justkui tunda polegi, kuid tekstuur ja maitse on see-eest suurepärased. Lisaks on lillkapsas tõeliselt tänuväärne vili, toetades meie immuunsüsteemi ja varustades meie organismi vajalike vitamiinide ja mineraalidega. Selles kaunis ristõielises viljas on peidus nii C-, K- kui ka B-grupi vitamiinid ning korralikus koguses kõrgkvaliteetset valku. Lisaks on lillkapsas tänu oma oomega-3 rasvhapete sisaldusele ka tõeliselt võimas põletike vastu võitleja!
Kogus: kahele kuni neljale
Valmistusaeg: 35 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 1 keskmise suurusega lillkapsas
- 1 tl kookosõli
- ½ peeneks hakitud punast sibulat
- 2,5 cm jupp kooritud ja peeneks hakitud värsket ingverit
- 3 peeneks hakitud küüslauguküünt
- 1 suurem kuubikuteks lõigatud porgand
- 1 keskmise suurusega paprika, kuubikuteks lõigatud
- 2 kuubikuteks lõigatud sellerivart
- 1 klaas külmutatud herneid
- 1 tl seesamiõli (valikuline)
- 2 spl kookosamino kastet (valikuline)
- 1/2 tl toormett või vahtrasiirupit
- 1 tl meresoola
- peotäis peeneks hakitud värsket koriandrit või tüümiani
- väike peotäis peeneks hakitud mandleid (valikuline)
- 2 tl seesamiseemneid
- 1 laimi mahl
Kuidas teha lillkapsariisi?
Tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning töötle köögikombainis seni, kuni lillkapsas muutub riisi sarnasteks teradeks. Pigista lillkapsariisist marliriide abil üleliigne vesi välja, aseta kaussi ning tõsta hetkeks kõrvale. Kuumuta suuremal pannil 1 tl kookosõli ning pruunista selles peeneks hakitud sibul, kuni see muutub kergelt läbipaistvaks. Lisa supilusikatäie kaupa vett vastavalt vajadusele nii palju, et sibul pannile kinni ei jääks. Seejärel lisa pannile sibula juurde ka porgandikuubikud, tükeldatud paprika, sellerikuubikud, ingver, küüslauk ning herned ja prae veel ligikaudu viis kuni seitse minutit, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema. Seejärel lisa juurde lillkapsariis, seesamiõli, kookoskaste, mesi või vahtrasiirup ning meresool. Sega hoolikalt ning prae veel viis minutit, kuni lillkapsas on pehme. Serveeri praetud lillkapsariisi värske koriandri, hakitud mandlite, seesamiseemnete ning laimimahlaga.