Lillkapsariis kikerhernekarriga
Lillkapsariis on suurepärane asendus, kui otsid asendust teraviljadele. Maitselt väga mahe, neutraalne, sobides imeliselt kõiksugu võrratute kastmete juurde lisandiks. Ühtlasi maitseb see võrratult hästi nii toorelt kui küpsetatult ja valmib vaid hetkega. Sel viisil saad oma toidulauda rikastada veel ühe väeka köögiviljaga, tehes seda nii, et esmapilgul ei saa arugi, et riisi asemel hoopis lillkapsas end taldrikule sättinud on. Proovi lillkapsariisi näiteks toitva kookosekarriga, mille retsepti kohe sinuga jagame!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: keskmine
Valmistamiseks vajad:
- ühte keskmise suurusega värsket lillkapsapead
- 230 g eelnevalt keedetud või konserveeritud kikerherneid
- 200 ml lahjat kookospiima (18% rasvasisaldusega)
- 3 spl purustatud tomateid
- 200 g värskeid tomatikuubikuid
- 1 keskmise suurusega sibul
- 1 laim
- 2-3 spl vett (õli asemel)
- 1 tl karripulbrit
- ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
- jahvatatud musta pipart (vastavalt maitsele)
- meresoola (vastavalt maitsele)
Kuidas lillkapsariisi ja karrit valmistada?
Esmalt valmista ette lillkapsariis. Selleks pese ja tükelda lillkapsas õisikuteks. Aseta seejärel õisikud köögikombaini ja surista peeneteraliseks, riisitaoliseks puruks. Kui köögikombain puudub, võid kasutada ka riivi. Seejärel valmista karri. Selle jaoks kuumuta esmalt pannil vesi ja lisa kuumale pannile peeneks hakitud sibul. Hauta sibulat 3-4 minutit. Seejärel lisa hulka karripulber, jahvatatud vürtsköömned. Hauta veel paar minutit. Viimase sammuna lisa pannile kikerherned, kookospiim, purustatud tomatid ja värsked tomatikuubikud. Lase veel 6-7 minutit tasasel kuumusel podiseda ning maitsesta soola ja pipraga ning pigista sisse laimimahl. Serveeri krõmpsuva lillkapsariisiga.
P.S. Kuna karri ise on väga maitsekas, sobib mahedamaitseline lillkapsariis selle juurde suurepäraselt. Kui sa eelistad aga maitsekamat “riisi”, võid soovi korral ka lillkapsariisi meelepäraste maitseainetega pannil kergelt läbi küpsetada.