Vürtsikad kartulipallid paprikaga
Kas tead neid vürtsikaid jalapeñopalle, mis on pungil juustust ja rasvast? Meil on sulle veelgi parem idee! Kui armastad snäkkida, proovi hoopis ürdiseid kartulipalle, mis on maitseküllased, kosutavad ja ilma tervist koormava lisatud rasvata.
Kauni kuue lisab pallidele naturaalne paprikapulber, mis annab nii värvi kui maitset. Vürtsikad pallid sobivad suurepäraselt nii pearoaks värske salati juurde kui ka niisama tervislikuks snäkiks. Ühtlasi on palle mugav nii tööle kui kooli kaasa pakkida, muretsemata nende riknemise pärast – küpsetatud pallid peavad õhukindlas anumas tükk aega vastu.
Kogus: 3-4 kartulisõbrale
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg kartuleid
- ½ tl tšillipulbrit
- ½ tl küüslaugupulbrit
- 1 tl sibulapulbrit
- 1 tl meresoola
- 2-4 spl paprikapulbrit
Kuidas kartulipalle valmistada?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pese ja koori kartulid ning auruta pehmeks. Selleks kulub orienteeruvalt 15-20 minutit. Kui kartulid on pehmed, tõsta need 10 minutiks kõrvale jahtuma.
Kartulite jahtudes tõsta need suuremasse kaussi koos tšillipulbri, küüslaugu- ja sibulapulbri ning meresoolaga. Purusta kõiki toiduaineid kartulitambi või pudrunuiaga kuni ühtlase segu saavutamiseni (ära kasuta aga blenderi ega saumikseri abi – sel juhul muutub tekstuur).
Segu valmides võta supilusikatäis kartuli-ürdisegu, vormi sellest käte abil pallike, veereta läbi paprikapulbrist ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korda protsessi seni, kuni segu jätkub. Küpseta kartulipalle 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Serveeri ja naudi!