Retseptid, Soolane, Vahepalad

Toorwrap värskete köögiviljadega

Salati wrapid

Toorwrap värskete köögiviljadega

Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii, siis on need toorwrapid kohe kindlasti proovimist väärt. Mõnusalt värske amps nii vahepalaks kui ka põhiroa kõrvale. Lisaks saad mängu panna oma fantaasia ja täiendada wrapi sisu vastavalt oma soovi järgi või kohandada retsepti vastavalt sellele, mis parasjagu külmkapis leidub. 

Kogus: 4 wrappi
Valmistusaeg: 15 20 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 12 suuremat rooma salati lehte 
  • ½ värsket pikka kurki (peenikesteks pulkadeks lõigatuna) 
  • 1 keskmise suurusega punast paprikat (peenikesteks pulkadeks lõigatuna) 
  • peotäit rediseid (peenikesteks ribadeks lõigatuna)
  • toidukilet või riisipaberit 

Kuidas toorwrappe valmistada?

Pese ja kuivata salatilehed majapidamispaberiga. Seejärel eemalda lehtedelt alumine kõvem äär (juureosa kinnituskoht). Laota korraga kolm salatilehte kõrvuti nii, et lehed asetsevad poolenisti üksteise peal ja moodustub justkui üks suur salatileht. Seejärel tõsta kurgi-, paprika-, ja rediseribad salatilehtede keskele ja keera salatilehed ettevaatlikult rulli. Rulli tugevalt, kerget survet avaldades, et sisu wrapi vahelt välja ei pudeneks. Mässi wrap toidukilesse (või kasuta riisipaberit), et wrap hoiaks oma kuju ega laguneks enne sööma asumist laiali. 

Lõika wrapid keskelt pooleks ning serveeri meelepärasega. Valmista kõrvale näiteks dipikaste sidrunimahlast, mees ja tšillist või naudi hoopis india pähkli majoneesiga. Ühtlasi maitsevad wrapid suurepäraselt ka coconut aminose kookoskastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga