Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Rohelise herne “guacamole” tambitud krõbekartulitega 

herne guacamole ja kartulid

Rasvavaba rohelise herne guacamole

Kui oled hernefänn, tasub nüüd tähele panna ja see retsept siin kohe kindlasti proovimiseks plaani võtta: sinu ees on rohelise herne “guacamole”. Tõsi on, et avokaadole omast kreemisust ja maitset herne guacamole üks-ühele muidugi ei paku, ent on sellegipoolest võrratult maitsev! Ka valmistamine on  täpselt sama lihtne ja tulemus tõeliselt maitseküllane ja toekas. Koos krõbedate ahjukartulitega tõeliselt maitsev amps, mida nautida nii argise lõuna-või õhtusöögina kui pakkida kaasa piknikule või väljasõidule.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 35 minutit (kui kasutad eelnevalt valmis aurutatud kartuleid)
Raskusaste: kerge

Valmistamiseks vajad: 

  • 750 g aurutatud kartuleid (koorega või ilma) 
  • 300 g külmutatud-sulatatud rohelisi herneid 
  • 40 g sibulat (hakituna)
  • väike peotäis värsket peterselli (hakituna)
  • 2 tl sibulapulbrit 
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • soola (vastavalt maitsele) 
  • värsket tšillit (hakituna, valikuline)
  • sidrunimahla (¼ väiksest sidrunist või maitse järgi)

Kuidas herne guacamolet valmistada?

Auruta kartulid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui kasutad suuremad kartuleid, poolita need. Seejärel vajuta käega või klaasipõhjaga kartulid lapikuks, soovi korral maitsesta soolaga. Küpseta kartuleid 200 kraadi juures 20 minutit või seni, kuni kartulid on saanud kuldpruuni jume. Kuni kartulid küpsevad, valmista herne guacamole. Selleks tõsta kaussi sulatatud rohelised herned ja lisa juurde sidrunimahl, sool ja sibulapulber ning töötle saumikseri abil tükilisemaks püreeks (võid selleks kasutada ka näiteks kartulitampi või köögikombaini). Viimase sammuna lisa sekka hakitud sibul, petersell ja tšilli ning serveeri krõbedate ahjukartulilapikutega. 

LISA KOMMENTAAR