Salati sees on redist kohanud ilmselt igaüks kuid küpsetatud redis ei ole sugugi sama populaarne. Asjata! Sest kergelt kuumutatud redis maitseb lausa imeliselt! Mahlaselt, krõmpsult ja maitselt kuidagi pehmemalt ja magusamalt. Sellest võib saada sinu lemmikuim viis redise tähistamiseks.
Kui sa ahju sisse lülitada ei taha, siis võid neid teha ka pannil. Suviselt ajal saavad nad lõkkel tehtuna kohe eriti head. Milline imeline idüll!
Kogus: väike ahjuvormitäis
Aeg: ca 30 min
Raskustase: kerge
- 500 g rediseid
- 1 spl oliiviõli
- 2 tl vedelat mett või vahtrasiirupit
- 2 tl sinepiseemneid
- 2 suurt küüslauguküünt
- 2 viilu sidrunit
- Maitse järgi soola ja pipart
- Soovi korral värsket tüümiani
Valmistamine:
Pese redised, suuremad lõika pooleks ning pane koos viilutatud sidrunitega ahjuvormi. Masseeri rediseid kergelt õli, mee, sinepiseemnete, riivitud küüslaugu ning soola ja pipraga.
Küpseta rediseid eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit (sõltuvalt ahjust ja rediste suurusest), kuni redised on veel kergelt krõmpsud. Soovi korral lülita ahi lõpus grillrežiimine. Serveeri värske tüümianiga ja naudi.