Retseptid, Soolane, Vahepalad

Võioad indiapärases kastmes

Võioad

Ilmselt teab pea igaüks neid hetki, kui külmkapp paistab täiesti tühi ja söögi valmistamiseks tuleb välja kaevata kõik oma kuivainete ja konservide varud. Ja mõnikord just nendel hetkedel sünnivad ühed väga maitsvad road. Ka see retsept sai inspireeritud ühest sellisest korrast, kui kapist vaatasid vastu vaid oad, kookoskreem ja tomatid.

Selline lihtne kaste on nii universaalne ja ubade asemel või nendele lisaks sobib hästi kasutada ka näiteks kikerherneid, rohelisi herneid, lillkapsast, okrat või mistahes muid köögivilju.

Kogus: 4-5le
Aeg: 25 min
Raskusaste: keskmine

  • 570 g eelnevalt keedetud või konserveeritud ja loputatud võiube 
  • 400 g purustatud tomateid 
  • 250 ml rammusat kookoskreemi 
  • 1,5 spl kookosõli 
  • 1 suurem sibul 
  • 4 küüslauguküünt
  • ca 2 cm pikkune jupp ingverit 
  • 1 punane tšilli (otsusta kogus enda maitse järgi) 
  • 1 tl tikka masala vürtsisegu 
  • 1 tl garam masala vürtsisegu 
  • 0,5 tl kurkumit
  • ¼ laimi mahla
  • maitse järgi soola 
  • peotäis värsket koriandrit

Kuidas valmistada indiapäraseid võiube?

Kuumuta pannil kookosõli ja prae selles peeneks hakitud tšilli, sibul, ingver ja küüslauk, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisa vürtsid ja kuumuta aeg-ajalt segades veel 2–3 minutit. Keera kuumust pisut madalamaks ja lisa kookoskreem ja purustatud tomatid, sega korralikult ning lase kaane all podiseda 5 minutit. Seejärel lisa oad, laimimahl ja sool ning küpseta ilma kaaneta veel 5–7 minutit. Serveeri hakitud värske koriandriga.

Kõrvale sobib hästi tatar, riis, lillkapsa ”riis” või näiteks kinoa.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga