
”NO-BAKE” Kaerabatoonid mustikatega

Patuselt head “flapjack” stiilis batoonid mustikatega
Oleme veendunud, et need batoonid võluvad ka suurima skeptiku südame, kes muidu tervislikest maiustest suurt lugu ei pea! 😉 Nendes mustika-kaerabatoonides kohtuvad kreemjas pähklivõi, toekad kaerahelbed ja mahlased mustikad – see on kombo, mis lausa sulab suus! Tekstuurilt ja maitselt meenutavad need batoonid justkui “flapjack” stiilis maiust, ent on vabad igasugustest taimeõlidest ning loomsetest saadustest. Batoonid on gluteenivabad, täistaimsed ega sisalda grammigi rafineeritud suhkrut. Magusust lisab suhkru asemel hoopis hõrk vahtrasiirup. Ka küpsetada pole vaja – sega ainult kokku, suru vormi ja varu veidi kannatust, kuniks segu taheneb. Proovi järgi ja anna meilegi teada, kuidas sulle maitses! 😉
Kogus: ligikaudu 6-8 batooni
Valmistusaeg: 15 minutit + tahenemisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- ⅓ tassitäit vahtrasiirupit (106 g)
- 2 spl kookosõli (27 g)
- ⅓ tassitäit maapähklivõid (85 g)
- 1 tassitäis gluteenivabu kaerahelbeid (90 g)
- 1 tassitäis kaerajahu (92 g)
- 1 tassitäis mustikaid (150 g)
- ¼ tassitäit vett (60 g)
Kuidas batoone valmistada?
Esmalt tõsta mustikad koos veega pannile ja hauta seni, kuni mustikad hakkavad kergelt koost lagunema ning vesi on täielikult aurustunud. Seejärel tõsta mustikad hetkeks kõrvale ootele ja sega kokku kõik ülejäänud koostisosad. Eralda umbes ¼ saadud kaerahelbe segust ootele ning suru ülejäänud küpsetuspaberiga kaetud leivavormi põhja. Laota peale hautatud mustikad ning pudista mustikakihile eelnevalt kõrvale tõstetud kaerasegu, pisut sõrmedega surudes, et puru kinnituks mustikatele. Seejärel tõsta leivavorm vähemalt paariks tunniks külma (ideaalis võiks segu kapis hoida üleöö). Serveerides lõika meelepärase suurusega batoonid ja naudi. Hoiusta batoone külmkapis õhukindlas anumas.