Retseptid

Röstitud lillkapsa supp

Kreemine röstitud lillkapsa supp

Kosutav lillkapsasupp, mis ei jäta külmaks ühtegi supisõpra! Tegemist on supiga, mis lausa sedavõrd maitsev, et võlub oma kreemisusega ka kõik need, kes tavaliselt suured supisõbrad ei olegi. Kasulik lillkapsas, kosutavad oad ja toekad pähklid moodustavad üheskoos ülivõrdes maitsva kombo, millest sa lihtsalt ei taha ilma jääda! Tõeliselt maitseküllane, kreemine ja kosutav – just täpselt nii seda võrratut täistaimset lillkapsasuppi kirjeldada võikski! Siin on sulle retsept, et ise järgi proovida saaksid! 

Kogus: 4 supisõbrale
Valmistusaeg: 75 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 keskmise suurusega lillkapsapea õisikutena 
  • 1 viilutatud sibulat 
  • 5 tervet, kooritud küüslauguküünt 
  • 1 spl oliivi- või kookosõli (valikuline) 
  • 100 g india pähkleid 
  • 1 purk valgeid ube
  • 950 ml köögiviljapuljongit 
  • 230 ml vett (lisa vajadusel)
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit 
  • 1 spl sidrunimahla
  • soola ja jahvatatud musta pipart (vastavalt maitsele) 

Serveerimiseks (valikuline): 

  • peterselli 
  • tšillihelbeid
  • mõned röstitud lillkapsaõisikud

Kuidas lillkapsa püreesuppi valmistada?

Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Aseta lillkapsaõisikud, sibul ja küüslauk ahjuplaadile. Piserda üle tilgakese õliga (soovi korral) ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti köögivilju ahjus 30 minutit, vahepeal segades. Seni kuni köögiviljad küpsevad valmista ette india pähklid. Selleks aseta pähklid kaussi, vala üle kuuma veega ning tõsta kõrvale. Seejärel kurna ja loputa oad (soovi korral võid konserveeritud ubade asemel kasutada ka kuivatatud ube ja need ise eelnevalt keeta). 

Eemalda köögiviljad ahjust ning tõsta suuremasse supipotti (jäta mõned lillkapsaõisikud serveerimiseks alles) koos köögiviljapuljongi, ubade ja maitseainetega. Sega ja lase keema tõusta. Hauta köögivilju madalal kuni keskmisel kuumusel 15-20 minutit kuni lillkapsas on täiesti pehme ja laguneb koost. Seejärel keera kuumus kinni ja vala segu blenderisse koos sidrunimahla ja näpuotsatäie soolaga. Töötle suppi kuni kreemise ja siidise tekstuuri saavutamiseni. Seejärel vala pool segust tagasi potti ning lisa blenderisse jäänud segu hulka leotatud india pähklid. Töötle segu kuni ühtlase tekstuurini. Vala segu potti ülejäänud supi hulka ja sega hoolikalt. 

Maitsesta vastavalt vajadusele – lisa soovi korral juurde soola ja pipart või jahvatatud muskaati. Serveeri suppi soovi korral peterselli ja tšillihelvestega. Naudi koheselt!

PS. Kui sul ei ole blenderit, siis sobib kasutamiseks ka köögikombain või saumikser. Saumikser võib aga pähklite purustamisega hätta jääda – kui soovid supi püreestamiseks kasutada saumikserit, siis blenderda pähklid eelnevalt blenderi või köögikombaini abil kreemjaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga