Retseptid, Soolane

Suvesalat kapsa ja kikerhernestega

suvine kapsa salat erinevate lisanditega

Krõmpsuv suvesalat kapsa ja kikerhernestega

Oled suur salatsõber, kuid kõik klassikalised versioonid on juba läbi proovitud ja tahaksid proovida midagi uut? Kui nii, siis on see kerges tahiinikastmes kapsasalat justkui sulle loodud! Säti grilli kõrvale, paki piknikule kaasa või naudi niisama argiseks õhtueineks – see on salat, mis sobib kõikjale. Ka valmistamine on imelihtne, kuid selles saad juba ise veenduda! 

Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Salati jaoks: 

  • 1 purk/pakk kurnatud ja loputatud kikerherneid
  • 175 g riivitud või peenelt hakitud valget kapsast
  • 175 g riivitud või peenelt hakitud punast kapsast
  • 8 poolitatud kirsstomatit
  • pool pikka kurki 
  • 1 keskmise suurusega paprikat hakituna 
  • ½ punast sibulat hakituna 
  • 1 küpset avokaadot viilutatuna 

Kastme jaoks: 

  • 3 spl tahiinit 
  • ½-1 terve laimi mahla
  • 1-2 tl vahtrasiirupit või mett (maitsete tasakaalustamiseks, valikuline) 
  • soola, pipart (maitse järgi) 
  • tšillihelbeid (valikuline, kaunistuseks)

Kuidas salatit valmistada? 

Esmalt valmista ette köögiviljad. Seejärel riivi või viiluta võimalikult peenelt kaussi nii punane kui valge peakapsas. Seejärel poolita kirsstomatid, viiluta peenelt punane sibul, paprika ja haki kurk ning lisa needki kaussi kapsale seltsiks. Kurna sõela abil kikerherned ning loputa voolava vee all seni, kuni vesi on läbipaistev ega vahuta ning tõsta herned kaussi köögivilja sekka. Viimase sammuna lisa juurde kastme koostisosad: tahiini, laimimahl, mesi või vahtrasiirup, sool-pipar. Sega hoolikalt. Serveeri salatit avokaadoviilude ja soovi korral tšillihelvestega. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga