Kanada vahtrasiirup Maple Farm EKSTRA TUME (Grade A/Klass “A”) suures pakendis (1L)
Sellel Kanada vahtrasiirupil on tume ja intensiivne värvus, tihe ja täidlane tekstuur ning väga tugev ja kontsentreeritud maitse tumeda karamelli ja lagritsa järelnoodiga.
Vaid väikesest kogusest piisab, et anda magustoitudele ja jookidele vahtrasiirupile iseloomulik karamelline maitse.
Vahtrasiirupit toodetakse vahtramahlast vee väljaaurutamise teel. Vahtrasiirupi tegemiseks sobilikku mahla annavad peamiselt kolm vahtraliiki: suhkruvaher, must vaher ja punane vaher. Eestis looduslikult kasvav harilik vaher siirupi tootmiseks üldjuhul ei sobi.
Uskumatuna võib kõlada see, et vahtrasiirup pole mitte lihtsalt hea magustaja, vaid ka tervendavate omadustega, sobides koguni diabeedi korral. Vahtrasiirup pakub kehale ja maksale väga olulist kütust – glükoosist saadavat energiat, mida keha toimimiseks väga vajab. Vastupidiselt rafineeritud suhkrule on vahtrasiirupi glükoos kehale kasulik ja hästi omastatav. Lisaks mineraliseerib vahtrasiirup verd ja aju, aidates tugevdada aju ja närvisüsteemi.
Kus vahtrasiirupit kasutada?
Proovi seda erinevates retseptides magustajana. Vahtrasiirup on suurepärane seltsiline kõigile magusasõpradele. See on kaugelt tervislikum kui tavaline rafineeritud suhkur, maitselt aga magus, meeldiv ja karamelline. Tegemist on täiusliku köögipartneriga ka soolastes liha- ja kalaroogades. Sobib isegi suppidesse, hautistesse ja salatikastmesse maitsete tasakaalustajaks.
Sobib hästi tervislikuks suhkruasendajaks küpsetistesse, magustoitudesse, pudrule ja pannkookidele, smuutidesse, kastmetesse ning soolaste toitude sisse maitsete tasakaalustajaks.
- Suurepärane alternatiiv rafineeritud suhkrule
- Sobib küpsetistesse, magustoitudesse, pudrule, pannkookidele jne
- Tervendavate omadustega
- Tumepruun värv ja siidine tekstuur
Pärast avamist hoiusta külmkapis, eriti kui tarbid vahtrasiirupit pikema aja jooksul.
Ei sisalda säilitusaineid, värvaineid ega lisatud suhkrut. Gluteenivaba. Sobib nii taimetoitlastele kui veganitele.
Retseptiinspiratsioone, kus kasutada vahtrasiirupit, leiad meie kodulehelt.
- Kindlasti tasub vahtrasiirupit valides vaadata koostisosade nimekirja. Oluline on, et seal oleks ainult üks koostisosa ehk 100% vahtrasiirup. Turul liigub palju vahtrasiirupi-põhiseid segusid, mis sisaldavad ka teisi, odavamaid suhkruid. Meie e-poes on kõik vahtrasiirupid 100% puhtad ja ainult ühe koostisosaga.
- Vahtrasiirupite turg – nagu ka näiteks oliiviõlide turg -, võib vahel ligi meelitada ka pettureid. Nii nagu oliiviõli segatakse odavamate tööstuslike õlidega nagu rapsiõli, võidakse vahtrasiirupit segada odavamate suhkrute ja glükoosisiirupiga, kuid pakendile jäetakse teised koostisosad märkimata. Vahtrasiirupi ja suhkrusiirupi segu müüakse puhta vahtrasiirupi nime all.
- Vahtrasiirupi maitse ja kvaliteedi puhul, nagu ka näiteks veinide puhul, mängib suurt rolli kogu valmistamisprotsess – see, missugusest metsast siirup on kogutud, millal see on korjatud (aeg on väga oluline), kuidas toimub järeltöötlemine, milline on kuivatamisprotsess. Nendest ning veel paljudest aspektidest sõltub vahtrasiirupi kvaliteet ja maitse. Isegi partiide vahel võib maitse olla tajutavalt erinev.
Maple Farm sai 2020 aastal Inglismaal korraldatava Great Taste parima vahtrasiirupi auhinnatiitli.
Maple Farm tegutseb aktiivselt ka võlts-vahtrasiirupi tootmise tõkestamisega.
Maple Farmi vahtrasiirup on kolmanda osapoolte poolt sertifitseeritud
Maple Farm
MapleFarm on Alpesi kaubamärk, mis on alates 1959. aastast tegutsenud eritoiduainete tootja ja importijana.
Umbes kümme aastat tagasi armusid nad Kanadasse – selle loodusesse, inimestesse, väärtustesse ja ennekõike maitsetesse. Soovides seda rikkust Euroopasse tuua, otsustasid nad hakata pakkuma ehtsat Kanada vahtrasiirupit ka siinpool ookeani. Nende vahtrasiirup pärineb Québeci metsade südamest, kus seda valmistatakse sajanditevanuste traditsioonide järgi ja villitakse otse päritolukohas. MapleFarmi vahtrasiirup on pälvinud mitmeid rahvusvahelisi auhindu ning seda eelistavad nii tippkokad kui ka toidusõbrad, kes hindavad puhtaid maitseid ja tervislikku toitumist. Puust pudelini jälgivad ja kontrollivad nad iga tootmisprotsessi etappi, et tagada 100% puhas toode – ilma värvainete, säilitusainete ja lisatud suhkruta. Iga pudeli värskuse tagavad ranged kvaliteedi- ja toiduohutuskontrollid nii Itaalias kui ka Kanadas.
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.