Porgandikoogi ahjupuder
Porgandikook pudru sees? Kas tõesti tervislik? Jah! See porgandikoogi hõnguline hõrk ahjupuder on tõeline üllataja! Porgand lisab pudrule veelgi enam toiteväärtust, tekstuuri ning magusust. Banaan aitab ahjupudrul kenasti koos püsida ning toetab samuti mõnusalt magusa nüansiga! Kaerahelbed hoolitsevad selle eest, et kõht kenasti täis püsiks ning kreeka pähklid lisavad krõmpsuvat tekstuuri. Tegemist on pudruga, mis tõesti maitseb kui kook, paitades sinu maitsemeeli! Proovi ise ja sa ei kahetse!
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 80g gluteenivabu kaerahelbeid
- 180ml taimset piima (näiteks magustamata mandlipiima) või vett
- 1 väike riivitud porgand (ligikaudu 50g)
- ½ suuremat purustatud banaani või 1 väiksem
- 1/2tl kaneeli
- näpuotsatäis soola (maitsete tasakaalustamiseks)
- 2g soodat
- väike peotäis rosinaid (valikuline)
- väike peotäis kreeka pähkleid (valikuline)
- 1-2 spl vahtrasiirupit (valikuline)
Kuidas teha ahjuputru?
Kuumuta ahi 180 kraadini. Senikaua kuni ahi soojeneb, sega kausis kokku kaerahelbed, taimne piim või vesi, purustatud banaan, riivitud porgand ning maitseained. Soovi korral lisa ka 1 spl vahtrasiirupit. Tõsta segu meelepärasesse ahjuvormi, aseta peale paar kreeka pähklit ning küpseta putru ahjus 180 kraadi juures 20 minutit. Soovi korral nirista enne sööma hakkamist peale veel veidi vahtrasiirupit ja naudi!