Särtsakad peedifalafelid kikerhernestega
Kui oled kaunviljadesõber, oled falafelidega juba kindlasti tutvust teinud. Kas sa aga peedifalafele oled proovinud? Kui mitte, siis nüüd on sul selleks suurepärane võimalus, sest just peedifalafelide retsepti sinuga kohe jagame! Särtsaka värvitooniga peet lisab falafelidele atraktiivse välimuse ning varustab kikerhernepallikesi ühtlasi ka kasulike vitamiinide ja mineraalidega. Nende valmistamine on kiire ja lihtne, peaaegu vaid kokkusegamise vaev! Maitsvad peedifalafelid sobivad hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögi kõrvale või ka kergeks snäkiks, kui nälg näpistab ning tahaks kiiresti miskit põske pista.
Kogus: 9 falafeli
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 pakk/purk kikerherneid
- 2 pisema suurusega toorest peeti
- 1 suur peotäis värsket peterselli
- 3-4 küüslauguküünt
- 1 spl tahhiinit
- 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 tl jahvatatud köömneid
- meresoola ja pipart
- võimsamat blenderit/köögikombaini
- ahjuplaati
- küpsetuspaberit
Kuidas peedifalafele valmistada?
Vala kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit. Senikaua, kuni kikerherned küpsevad, pese, koori ja riivi peet. Seejärel aseta kõik koostisosad – küpsetatud kikerherned, riivitud peet, küüslauguküüned ning maitseained blenderisse või köögikombaini ning surista ühtlaseks taignaseguks.
Vormi tainas väikesteks pallideks (soovi korral vajuta pallid lapikuks, siis tekivad kotleti kujuga falafelid), laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 20-30 minutit. Lase pisut jahtuda ning serveeri meelepärasega!