Värskendav ja maitseküllane mangosalat
Magus mango, soolakad tomatid ja krõmpsuvad salatilehed ning lillkapsas moodustavad tõeliselt maitsva salatiampsu, mis sobib ideaalselt nii eraldiseisva einena nautimiseks kui ka põhiroa kõrvale värskendavaks lisandiks. Võrratule maitsekombole lisaks peidab see suvehõnguline salat endas ka palju kasulikku. Mango toetab sinu immuunsüsteemi, värsked tomatid hoolitsevad maksa heaolu eest ning rohelised lehtviljad varustavad sinu organismi võimsate elektrolüütide ja kasulike mineraalidega. Tõeliselt võimas ja ülimaitsev kombo, millega oma keha turgutada – proovi kindlasti järgi!
Kogus: kahele salatisõbrale
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 300 g küpseid ja mahlaseid mangokuubikuid (värskeid või külmutatud ja üles sulatatud)
- 200 g kirsstomateid
- 150 g meelepärast salatisegu, rooma salatit või spinatit
- 100 g värskeid lillkapsaõisikuid
- 1 väike punane sibul
- 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 spl vahtrasiirupit
- ½ tl sinepipulbrit (valikuline)
Kuidas mango salatit valmistada?
Esmalt haki mangokuubikud koos värskete köögiviljadega suuremasse kaussi ja sega läbi. Seejärel vispelda väikeses kausis kokku sidrunimahl, vahtrasiirup ja sinepipulber (kui kasutad). Vala kaste salatile, sega uuesti läbi ja naudi terviseks!