Aurutatud kartul ahjus röstitud köögiviljadega
Tihti ollakse kartuli suhtes ettevaatlikud, kartes, et kartulid kergitavad kehakaalu või mõjuvad erinevate terviseprobleemide puhul tervisele halvasti. Tegelikult pole see aga sugugi tõsi – kartul, eeskätt aurutatud kartul on üks võimsamaid tervendavate omadustega toiduaineid, mida kindlasti rohkem süüa võiksime. Kartul tervikuna – nii seest kui väljast, on tervisele ääretult kasulik, sisaldades endas rikkalikult nii mikromineraale ja vitamiine kui ka näiteks asendamatut aminohapet lüsiini. Niisamuti on kartul suurepärane abiline mitmesuguste krooniliste haiguste korral, rahustades nii närve ja seedetrakti kui võideldes vapralt viiruste vastu. Lisaks on kartul tõeliselt maitsev ja mitmekülgne. Taaskord ongi sinu ees üks minimalistlik, kuid maitseküllane retsept kartulist, milles kohtuvad aurutatud kartul ja maitsekad ahjuköögiviljad!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 35 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 600 g meelepäraseid kartuleid
- 215 g suvikõrvitsat (pool väikest)
- 150 g porgandit (2-3 keskmist)
- 70 g punast sibulat (1 keskmine)
- ½ tl meresoola (või lisa maitse järgi)
- ¼ tl tšillipulbrit (või lisa maitse järgi)
- 1 tl kuivatatud oreganot (või lisa maitse järgi)
- värsket tilli (väike peotäis)
Kartuli aurutamine ja köögiviljade röstimine
Pese, soovi korral koori ja tükelda kartulid ning aseta need aurupotiga tulele. Senikaua kuni kartulid valmivad, valmista ette köögiviljad. Selleks pese ja tükelda paprika, suvikõrvits, porgand ja sibul. Maitsesta tšilli, oregano ja meresoolaga ning aseta eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti köögivilju ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit. Kui kartulid on valminud, raputa neile pisut meresoola ja peeneks hakitud värsket tilli. Sega õrnalt läbi ja serveeri röstitud köögiviljadega. Naudi soojalt!