Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega
Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega
Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii jõulu- ja aastavahetuselauale kui ka muudeks tähtpäevadeks ning loomulikult niisama nautimiseks. Röstitud ahjupeet, krõbedad austerservikud ja maitseküllane india pähkli kreem moodustavad tõeliselt hõrgu koosluse, millesarnast sa ehk ei olegi varem proovinud! Kirsiks tordil on värske tillioks, mis lisab omalt poolt mõnusalt värskust. Proovi ise järgi ja anna meilegi teada, kuidas sulle maitses!
Kogus: neljale sööjale
Valmistusaeg: ligikaudu 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Peediviilude jaoks:
- 200 g austerservkuid
- 400-500 g peeti (ca 2 keskmist)
- 1,5 tl mett
- 1,5 tl sidrunimahla
- näpuotsatäis soola
- maitse järgi musta pipart
India pähkli kreemi jaoks:
- 100 g leotatud india pähkleid
- 1,5 tl sidrunimahla
- 1 tl mett
- näpuotsatäis soola
- 2-3 spl vett (lisa järk-järgult, et saavutada määritav, mitte vedel konsistents)
Serveerimiseks:
- Värsket tilli
Kuidas peedisuupisteid valmistada?
Kuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pese, koori ja viiluta peet ca 1 cm paksusteks viiludeks. Kui kasutad suuremaid peete, võid viilud veel omakorda poolitada, et suupisted tuleksid ampsusuurused. Seejärel valmista glasuur, segades kokku mesi, sidrunimahl, sool ja pipar. Aseta peediviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata viilud glasuuriga ja rösti peediviile ca 20-25 minutit kuni peet on pehme.
Seejärel lõika või rebi austerservikud ribadeks ning tõsta kuivale kuumale pannile. Aseta peale raskus. Selleks sobib näiteks veega täidetud suurem pott. Küpseta servikuid ca 15 minutit kuni liigne vesi on seentest aurustunud. Seejärel küpseta seeni veel mõned minutit, kuni need kergelt kuldpruunikad ja veidi krõbedad.
Pähklikreemi jaoks blenderda leotatud india pähklid koos sidrunimahla, mee, soola ja vähese veega ühtlaseks määritava tekstuuriga kreemiks. Lisa vett järk-järgult, et vältida liiga vedelat konsistentsi, mis suupistetele ei sobi.
Serveerides aseta suuremale taldrikule või serveerimisalusele röstitud peediviilud, tõsta peale küpsetatud austerservikud (servikuid võid meelepäraselt maitsestada, kuid need maitsevad ka naturaalselt imehästi). Lisa peale veidi india pähkli kreemi ja kaunista värske tillioksaga.