Magus, Retseptid

Kaneeli-õunapüree küpsised

Kõigile on teada, et kaneeli ja õuna maitsete kombinatsioon on alati ahvatlev. See kooslus on jälle teie ees nende mõnusate küpsistena. Naudi nende küpsiste lõhna kui neid küpsetad, ja nende maitset, kui neid sööd! Paki need kaasa oma lõunasöögikarpi, paku nädalavahetusel perekonnale pealelõunasnäkina, või tee suurem kogus külla kaasa võtmiseks.

Õuntes sisaldavad fütokemikaalid teevad neist küpsistest tõelise aju-toidu, mis toidab neuroneid ja tõstab aju elektrilist aktiivsust.

Kaneeli-õunapüree küpsised

Kogus: 16-18 väikest küpsist
Valmistusaeg: 50 minutit + jahtumisele kuluv aeg 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 spl linaseemnejahu
  • 3 spl vett
  • 90 g õunapüreed
  • 1 tl alkoholivaba vaniljeekstrakti või ½ tl vaniljepulbrit
  • 3 spl pehmet kookosrasva
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • 50 g kookossuhkrut
  • 50 g tassi täistera riisi jahu
  • 90 g gluteenivaba kaerajahu
  • 30 g mandlijahu
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl söögisoodat

Juhised:

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Sega väiksemas kausis kokku linaseemnejahu ja vesi, lase 5 minutit seista.

Lisa sellele vanilje, kookosõli, vahtrasiirup, kookossuhkur ja sega ühtlaseks massiks.

Suuremasse kaussi sega kokku täistera riisijahu, kaerajahu, mandlijahu, kaneel, küpsetuspulber ja söögisooda. Sega ühtlaseks.

Lisa kuivainete segu poole kaupa märja hulka ja sega ühtlaseks taignaks. Pane segu 20 minutiks külmkappi.

Kasutades küpsise tegemise lusikat (sobib ka väike 5 ml mõõtelusikas), võta taigen lusikasse ja pane küpsetusplaadile.

Küpseta 16-18 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Lase küpsistel ahjust väljavõttes 5 minutit seista enne kui restile jahtuma tõstad.

Säilivad kõige paremini toatemperatuuril õhukindlas anumas.

Originaalallikas: Tegemist on Meditsiinimeediumi retseptiga
Pildistas: Maarja Urb

Lisa lugemist

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga