Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Hõrk kõrvitsapirukas kahes variatsioonis

hõrk kõrvitsapirukas

Sügishõnguline ja suussulav kõrvitsapirukas

Kõrvitsapirukas, mis maitseb imeliselt ja sobib võrratult nii sügishooajal nautimiseks kui ka pühadelauale või lihtsalt niisama maiustamiseks. Tegemist on suussulava retseptiga, mis on tõeliselt maitseküllane, rikkalik ja tummine, kuid tehtud puhtast toorainest ja täistaimsena. Sellest kõrvitsapirukast ei leia sa rafineeritud suhkrut, võid ega nisujahu, mis tähendab, et võid rahulikult nautida soovi korral kasvõi mitu viilu tervisele kurja tegemata. Lisaks saad valida kahe erineva põhja vahel: üks on pähklivaba, teine teraviljavaba, nii saad koogi valmistada just endale meelepärasemas võtmes. Mõnusat nautimist – retsept on sinu ees!

 
Kogus:
8-12 koogilõiku sõltuvalt sellest, kui suurteks või väikesteks lõikudeks piruka jaotad

Valmistusaeg: arvestada võiks ca 1 tunni ja 15 minutiga + jahtumisele kuluv aeg

Raskusaste: kerge


Valmistamiseks vajad:

 Pähklitevaba põhja jaoks:

  • 2 tassitäit gluteenivaba kaerajahu (ca 200 g)
  • 1/4 tassitäit tahket kookosõli (ca 60 g)
  • 3 spl vahtrasiirupit (ca 45 ml)
  • 1-3 spl vett (15–45 ml)

 

Teraviljavaba põhja jaoks:

  • 2 tassitäit mandlijahu (ca 200 g)
  • 1/4 tassitäit tahket kookosõli (ca 60 g)
  • 3 spl vahtrasiirupit (ca 45 ml)
  • 1-2 spl vett, vajadusel (15–30 ml)

 

Täidise jaoks:

 

Serveerimiseks:

  • Kaneeli või kookoskreemi (valikuline, kui eelistad vähemrammusat variatsiooni, naudi niisama või õhukese kaneelikihiga)

 

Kuidas kõrvitsapirukat valmistada?

Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja vooderda koogivorm (selles retseptis on kasutatud 26 cm vormi) küpsetuspaberiga. Kui sul ei ole küpsetuspaberit, määri vorm õhukese kookosõli kihiga, et saaksid koogi hiljem hõlpsasti vormist kätte.

Alusta põhja valmistamisest. Sega kausis kokku vastavalt valitud põhjale kas gluteenivaba kaerajahu või mandlijahu koos vahtrasiirupi, kookosõli ja veega (lisa vett ettevaatlikult, vastavalt vajadusele). Sõtku tainast käte abil kuni moodustub kokkuhakkav tainapall.

Suru tainas ühtlaselt koogivormi põhja ja servadesse ning tõsta mõneks minutiks külmkappi tahenema.

Täidise valmistamiseks blenderda või sega ühtlaseks kõrvitsapüree, kookospiim (või magustamata mandlipiim), tapiokitärklis, vahtrasiirup, kaneel ja kookossuhkur. Soovi korral võid lisada ka veidi vaniljet. Vala täidis tahenenud põhjale ja küpseta 45-60 minutit, kuni põhi on kuldne ja täidis küps.

NB! Piruka täidis võib ahjust tulles olla kergelt pehme või isegi veidi võbelev, kuid ära lase end sellest heidutada – jahtudes muutub täidis täpselt parajalt tahkeks.

Võta pirukas ahjust välja ja lase toatemperatuuril vähemalt tund aega jahtuda. Seejärel aseta pirukas külmkappi ja lase sel taheneda veel 4-6 tundi või üleöö.

Lõika meelepärase suurusega viiludeks, serveeri ja naudi!

*Tegemist on Meditsiinimeediumi originaalretsepti tõlkega.

 

LISA KOMMENTAAR