Kui otsid jõululauale pidulikku pühadejooki või vajad veidi kosutust oma kehale ja hingele külmal ajal, siis see glögiretsept väärib järele proovimist! Rikkaliku maitsebuketiga soojendav ja naturaalne glögi saab kindlasti sinu ja su külaliste lemmikuks jõulujoogiks.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 300ml naturaalset magustamata õunamahla
- 300ml naturaalset magustamata pohla-, jõhvika- või mustsõstramahla
- 2-3 viilu värsket apelsini
- 2 tähtaniisi tähekest
- u ½ tl kardemoni
- 2-3 kaneelipulka (kaneelikoort)
- soovi korral 1-2 tl vahtrasiirupit
- ½ tl nelki
Kuidas teha soojendav jõuluglögi?
Vala mahl koos vürtside ja apelsiniviiludega potti ning lase keema tõusta. Kuumuta keskmisel kuumusel 20 minutit ning seejärel keera kuumus kinni. Lase glögil veel 10 minutit kaane all seista ning soovi korral sega sisse ka vahtrasiirup. Serveeri ja naudi koheselt!