Kreemine ja kosutav Chaga latte
Chagat ehk musta pässikut on läbi aegade peetud võimsaks raviseeneks, mis on rikas toitainete ja tervendavate omaduste poolest. Mitmed teaduslikud uuringud kinnitavad seda – näiteks on leitud, et mustast pässikust ekstraheeritud bioaktiivsed ühendid nagu betuliin, betuliinhape ja inotodinool pärsivad vähirakkude arengut.
Seekord jagame sinuga soojendava Chaga Latte retsepti, mis on jahedateks sügisõhtuteks justkui loodud ning aitab kosutada nii hinge kui keha!
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 15 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 2tl Chaga pulbrit
- 125ml kuuma vett
- 125ml taimset piima (lahjat kookospiima või mandlipiima)
- 1-2tl vahtrasiirupit või toormett
- 1/4tl kaneeli
- blenderit
Kuidas teha chaga lattet?
Sega Chaga pulber koos kaneeli ja veega väikeses potis või kastrulis ning lase keema tõusta. Seejärel vala segu blenderisse, lisa magustaja ning töötle ühtlaseks (umbes 1 minut). Seejärel kurna jook läbi teesõela ning vala meelepärasesse tassi. Järgmisena vahusta piim. Piima vahustamiseks sobib hästi näiteks vettpidava kaanega anum. Selleks vala lihtsalt piim (külm piim vahustub paremini) anumasse ning loksuta seni, kuni piim on piisavalt vahustunud. Lisa vahustatud piim samuti tassi chagale seltsiks. Kõige peale võid soovi korral raputada veel pisut kaneeli. Naudi!