Meditsiinimeedium, Retseptid, Soolane

Musta oa lihapallid tomatikastme ja gluteenivabade spagettidega

musta osa vegan lihapallid gluteenivaba pastaga

Taimsed “lihapallid” tomatikastmes

Kas teadsid, et kaunviljad eeskätt ubadega on suurepäraseks alternatiiviks lihale? Kaunviljadest saab valmistada nii kotlette, “lihapalle” kui isegi traditsioonilist pikkpoissi. Seekord on sinu ees aga lihavabade “lihapallide” retsept, milles peastaariks mustad oad. Maitsev roog, mis meeltmööda nii suurtele kui väikestele. Proovi ja veendu selles ise! 

Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

“Lihapallide” jaoks:

  • 425 g musti ube (konserveeritud või keedetud)
  • ¾ tassitäit gluteenivabu kaerahelbeid (85 g) 
  • 1 keskmise suurusega sibul 
  • 2 spl tomatipastat 
  • 3 küüslauguküünt 
  • ½ spl sibulapulbrit 
  • 1 tl paprikapulbrit
  • ½ tl tšillipulbrit (valikuline) 
  • ¼ tl jahvatatud suitsupaprikat 
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl kuivatatud oreganot 
  • meresoola (maitseks, valikuline) 
  • köögikombaini 

Kastme jaoks:

  • 1 keskmise suurusega sibul 
  • 5 tassitäit purustatud tomateid (3x 400 grammist purki) 
  • ½ tassitäit tomatipastat (2-3 spl) 
  • 4 purustatud küüslauguküünt 
  • 2 tl kuivatatud basiilikut 
  • 2 tl kuivatatud oreganot 
  • 2 spl kookossuhkrut 
  • 1 tl tšillihelbeid (valikuline) 
  • meresoola (valikuline, maitse järgi) 

Serveerimiseks: 

Kuidas taimseid “lihapalle” valmistada?

Alusta lihapallide valmistamisega. Selleks eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seejärel aseta kõik lihapallide valmistamiseks vajalikud koostisosad köögikombaini ja surista kuni moodustub omavahel kokkuhakkav kleepuv mass. Vormi massist pallikesed ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni pallid on krõbedad. 

Seni kuni pallid küpsevad, valmista tomatikaste. Selleks tõsta pannile hakitud sibul koos paari lusikatäie veega ja hauta kuni sibul on pehme. Lisa sibula juurde purustatud küüslauk ja hauta veel paar minutit. Seejärel lisa pannile sibula ja küüslaugu juurde purustatud tomatid, tomatipasta, kuivatatud ürdid, kookossuhkur ja tšilli (kui kasutad). Küpseta kaaneta pannil 5-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud ja maitsed segunenud. Kui kaste on valmis, sega ettevaatlikult sisse “lihapallid”. 

Serveeri keedetud spagettide või muu meelepärasega. Serveeri värske basiilikuga ja naudi! 

*Idee pärineb Meditsiinimeediumi retseptide seast

Lisa kommentaar