Gluteenivaba spinativrapp
Gluteenivabadest vrappidest oleme me ilmselt kõik kuulnud, aga kuidas on lood spinativrapiga? See roheline kaunitar ei näe mitte vaid pilkupüüdvalt särav välja, vaid ka maitseb imehästi. Ja mis kõige tähtsam – kingib väärtust nii sinu meelte kui keha heaks. Tegemist on üsnagi universaalse retseptiga, millest on kerge teha ka näiteks väikeste pannkookide versioon, mida on mugav snäkkida nii soojalt kui ka külmalt järgmistel päevadel. Võta kaasa pikematele autosõitudele, piknikutele, paki kaasa tööle või lastele kooli jne.
Kogus: 3 tk
Raskusaste: kerge
Valmistamise aeg: ca pool tunnikest passiivset + 10 min aktiivset aega.
- 240 g gluteenivabu kaerahelbeid
- 350 ml kaerapiima
- 100 g värsket spinatit
- 1 tl jahvatatud küüslauku
- maitse järgi soola
- pisut õli praadimiseks (soovi korral)
Serveerimiseks kõike meelepärast, näiteks: peedihummus, kurk, redis, tomat, salatilised, võrsed, jms.
Spinativrapi valmistamine:
Sega omavahel taimne piim ja kaerahelbed ning lase segul pool tunnikest seista. Seejärel blenderda paksenenud mass, spinat, sool ja küüslaugupulber ühtlaseks taignaks.
Kuumuta pannil väike kogus õli ning tõsta sellele tainas ja aja lusikaga laiali nii, et tekiks ca 18 cm läbimõõduga vrapp. Võid proovida ka õlivaba varianti – selleks on vaja head mittenakkuvat panni ning veidi madalamat kuumust. Samuti kulub vrappide valmistamiseks sel juhul pisut kauem aega.
Prae vrappi kummaltki poolt ca 3-4 minutit, õlivaba variandi puhul 5-6 minutit. Laota vrapile mistahes meelepärased lisandid, keera rulli ning naudi maitsvat kõhutäit.