Ülepanni pannkoogid marjade ja meega (gluteenivaba & vegan)
Need maitsvad gluteeni-, muna-, piima- ja õlivabad õhukesed pannkoogid on mõnusalt vetruva tekstuuriga, püsivad ilusasti koos ja külmikus hoituna maitsevad hästi ka järgmisel päeval süües. Kui lisad pannkookidele marju ja mett, rõõmustad oma keha kasulike prebiootikumidega – selliseid pannkooke võid rahuliku südamega mitu tükki ära süüa.
Kogus: 7 pannkooki
Valmistusaeg: 45 minutit, 2 tundi passiivset aega
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 130 g gluteenivaba kaerajahu
- 60 g kartulitärklist
- 2 spl kookossuhkrut
- ¼ tl meresoola (valikuline)
- 350 ml magustamata mandlipiima või lahjat kookospiima
- 125 ml vett
- Serveerimiseks erinevaid marju, vahtrasiirupit, vahtrakreemi või mett
- Keskmist kaussi
- Mittenakkuvat panni
Kuidas pannkooke valmistada?
Sega keskmise suurusega kausis kokku gluteenivaba kaerajahu, kartulitärklis, kookossuhkur, meresool (kui kasutad). Lisa taimne piim ja vesi ning vispelda, kuni tainas on ühtlase tekstuuriga. Kui soovid paksemaid pannkooke, siis jäta tainas 2 tunniks toatemperatuuril seisma. Seejärel kuumuta pann keskmisel kuumusel, vala kulbitäis tainast pannile ja liiguta panni, et tainas voolaks ühtlaselt laiali. Küpseta 3-4 minutit, seejärel pööra pannkook ümber ja küpseta teiselt poolt veel 1-2 minutit. Pane pannkoogile meelepäraseid lisandeid ja naudi!