Hasselbacki kartulid rosmariiniga
Krõbedad hasselbacki kartulid rosmariiniga
Üllata peret ja lähedasi mõnusalt krõbedate ning ürdirohkete hasselbacki kartulitega! Tegemist on algupäraselt Rootsi päritolu roaga, mis on tänaseks kuulsust kogunud üle terve maailma. Hasselbacki kartulid muudab eriliseks valmistamismeetod, mille tulemusena on kartulid pealt eriti krõbedad, seest aga pehmed ja ürdiselt maitsekad. Retsept sisaldab küll õli, kuid sedagi õige vähe – vaja on vaid nii palju, et kartulitele krõbedust anda!
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg meelepäraseid kartuleid
- ½ spl oliivi- või kookosõli
- 3 küüslauguküünt (purustatuna)
- 1 spl värsket või ½ spl kuivatatud rosmariini
- meresoola ja jahvatatud pipart (vastavalt maitsele)
Kuidas hasselbacki kartuleid valmistada?
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ning sea valmis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat. Seejärel pese ja soovi korral koori kartulid ning lõika terava noaga kartulitesse sälgud võimalikult tihedalt üksteise kõrvale, seejuures põhja läbistamata. Sega väiksemas kausis omavahel õli, purustatud küüslauk, hakitud või kuivatatud rosmariin, sool ja pipar ning pintselda kartulid õrnalt õli-ürdiseguga kokku (hõõru maitseained ka sälkude vahele, et terve kartul oleks kenasti maitsestatud). Tõsta kartulid ahju küpsema. Küpseta kartuleid seni, kuni need on kahvliga katsudes kenasti pehmed ning võtnud kuldpruuni jume – selleks kulub sõltuvalt kartulite suurusest ligikaudu 30-40 minutit. Kaunista soovi korral värskete rosmariinioksakestega ja serveeri meelepärasega.
Lisa lugemist
05
veebr.
Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!"
Erki Laansalu - Elusväli tiimist
Pi...
09
jaan.
Gluteenivabad vegan kaneelirullid
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga
Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmi...
09
jaan.
Õunakrõbedik
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Hõrk õunakrõbedik
Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamise...
08
dets.
Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ameerikapärane coleslaw uues kuues - rasvavaba ja mahlase mangoga!
Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues - rasv...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
13
nov.
Kõrvitsa Mac ‘N’ Cheese
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kõrvitsane mac 'n' cheese
Kas ameerikapärane juustune pastaroog kõlab kui midagi liig rasvast ja kahjulikku, kui soovid...
29
okt.
Röstitud lillkapsa supp
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kreemine röstitud lillkapsa supp
Kosutav lillkapsasupp, mis ei jäta külmaks ühtegi supisõpra! Tegemist on supiga, mis l...
21
okt.
Toorwrap värskete köögiviljadega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Toorwrap värskete köögiviljadega
Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii,...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
okt.
Punase läätse hummus
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Siidine punase läätse hummus
Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisi...
28
aug.
Meditsiinimeediumi ajutoonik “Brain Builder”
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tervisetoonik aju ja närvisüsteemi toetuseks
"Brain Builder" on tervendav toonik, mis toetab aju stressiolukordades. Se...
28
aug.
Vahemere stiilis röstitud köögiviljad india pähkli kreemiga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ürdised röstköögiviljad india pähkli kreemiga
Kui soovid süüa tervislikult, maitse osas kompromisse loomata, on see ro...