Retseptid, Soolane

Karrine kartuli-hernepada

karrine kartulipada

Särtsakas karripada kartuli ja hernestega

Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripaja retsept võib olla just midagi sulle! Vimka peitub nimelt selles, et seekordses karris ei ole esindatud kookospiim ning tegelikult on tegemist lausa lisatud rasva vaba roaga! Ka traditsiooniliste läätsede ning kikerherneste asemel on seekordses karriroas koha sisse võtnud hoopis tervisest pakatavad rohelised herned, mis lisavad toidule mõnusalt värskust. Ka vürtsi on omajagu. Mitte liigselt, ent tuntavalt siiski! Soojendav kartuli-karripada sobib hästi nii jahedateks talveõhtuteks kui ka toekaks lõunaks, mida tööle või kooli kaasa pakkida, sest maitseb ka külmalt imehästi!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 550 g kartulit kuubikuteks lõigatuna 
  • 140 g külmutatud rohelisi herneid 
  • 35 g hakitud sibulat 
  • 3 purustatud küüslauguküünt 
  • 2 tl karripulbrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid 
  • ½ tl cayenne’i pipart 
  • 240 ml vett 
  • 380 g purustatud tomateid 
  • 1 tl mett või vahtrasiirupit
  • väike peotäis peeneks hakitud värsket koriandrit + serveerimiseks 
  • tšilli või paprika helbeid (valikuline, kaunistuseks) 
  • 1 spl värskelt pressitud laimimahla (serveerimiseks 

Kuidas kartuli-hernepada valmistada?

Kuumuta potipõhjas sibul (lisa vajadusel 1-2 spl vett, et vältida sibula potipõhja kinni jäämist) ja küpseta 3-5 minutit kuni sibul on pehme. Seejärel lisa sekka purustatud küüslauk, karripulber, jahvatatud köömned, koriander ja cayenne. Hauta veel 1-2 minutit kuni tunned mõnusat vürtside lõhna.

Seejärel lisa vürtside sekka kartulikuubikud, purustatud tomatid ja vesi. Sega ühtlaseks, kata pott kaanega ja lase madalal kuumusel 15-20 minutit podiseda kuni kartul on peaaegu pehme.

Sega sisse mesi või vahtrasiirup, herned ja koriander. Keera kuumus kinni ning lase roal veel paar minutit maitsestuda. Tõsta seejärel karripada kaussidesse, serveeri tšillihelveste, koriandrilehtede ja laimimahlaga.

Naudi koheselt!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga