Kreemine kukeseenerisoto
Kreemine kukeseenerisoto
Millal sina viimati risotot nautisid? Võib-olla meenub sulle risotoga seoses suur hulk rammusat juustu, koort ja võid ning oled seepärast risotost hoopis kauge kaarega mööda käinud? Igal juhul on meil sulle häid uudiseid, sest kohe jagame sinuga ühe eriliselt kreemise kukeseenerisoto retsepti, mis on täiesti taimne ja palju kehasõbralikum! Ainult puhas taimede vägi ja imemaitsvad kukeseened, mis sobivad risoto sisse kui valatult.
Kogus: ühele kuni kahele
Valmistusaeg: 35 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- 120g risotoriisi (soovi korral võid kasutada ka pruuni riisi) *
- 200g kukeseeni (värskeid või külmutatud)
- 2tl kookosrasva
- 1spl täisrasvast kookospiima
- 1 keskmise suurusega punane sibul
- 2 suuremat küüslauguküünt
- 500-600ml aedviljapuljongit (kasuta valmis puljongit või valmista ise)
- maitseks musta pipart, meresoola, värsket peterselli või tüümiani
- 1 keskmise suurusega pott risoto jaoks
- pann kukeseentele
- väiksem pott/kastrul puljongi kuumutamiseks
Kuidas teha kukeseenerisoto?
Koori ja tükelda sibul ning küüslauk ja kuumuta puljong. Seejärel kuumuta pannil 1 tl kookosõli ning tõsta pool sibula ja küüslaugu kogusest kuumale pannile (kasuta keskmist kuumust). Pruunista paar minutit ning lisa juurde riis. Sega hoolikalt 1-2 minutit ning vala seejärel juurde puljong (1 kulbitäis korraga). Sega kuni puljong on riisi sisse imendunud ning lisa seejärel vaikselt puljongit juurde (1 kulbitäie kaupa seni, kuni puljong on otsas; lisa puljongit juurde vastavalt vajadusele alles siis, kui see on aurustunud). Senikaua kuni risoto podiseb, kuumuta teisel pannil 1tl kookosõli ning pruunista selles tükeldatud kukeseened koos ülejäänud peeneks hakitud sibula ja küüslauguga. Kui seened hakkavad valmima, lisa juurde pool kulbitäit puljongit, 1 spl kookospiima, sega ning keera kuumus kinni ja lase paar minutit seista. Kui puljong on otsa saamas ning riis on peaaegu valmis, sega riisi juurde kukeseenesegu, maitsesta soola, pipra ning hakitud tüümianiga. Kata pann kaanega ning lase enne serveerimist veel 2-3 minutit kaane all seista.
* Pruuni riisi kasutamisel toimub protsess kiiremini ning võib kuluda vähem puljongit.