Lillkapsa-kartuli püreesupp
Kreemine röstitud lillkapsa-kartuli püreesupp
Soojendav supp, milles kohtuvad toitainerikas lillkapsas ja toitev, viirusevastaste omadustega kartul. Tõeliselt tervendav amps, mis turgutab keha ja paitab maitsemeeli. Kui sa pole varem röstitud lillkapsasuppi proovinud, siis siin on sinu märk see võrratu roog järele proovida!
Kogus: 4 supisõbrale
Valmistusaeg: 55 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 väiksem lillkapsapea (või ½ suuremat)
- 5 väikest kartulit
- 1 keskmise suurusega sibul
- 5 küüslauguküünt
- 3 värske rosmariinioksa (hakituna)
- 1 tassitäis mandlipiima (236 ml)
- 3 tassitäit aedviljapuljongit või vett (700 ml)
- 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- meresoola (vastavalt maitsele)
- jahvatatud musta pipart (vastavalt maitsele)
- Blenderit või köögikombaini
Kuidas püreesuppi valmistada?
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pese ja valmista ette lillkapsas, kartul, sibul ja küüslauguküüned. Aseta kooritud ja tükeldatud kartul, väikesteks õisikuteks murtud lillkapsas, tükeldatud sibul ja kooritud küüslauguküüned ahjuplaadile. Maitsesta meresoola ja hakitud rosmariiniga. Rösti köögivilju ahjus 200 kraadi juures 45-50 minutit. Kui köögiviljad on pehmed ja kergelt pruunikad, tõsta peotäis neist kõrvale (serveerimiseks) ning aseta ülejäänu koos mandlipiima, sidrunimahla ja eelnevalt soojendatud puljongiga blenderisse või köögikombaini. Maitsesta soola ja pipraga ning surista supp ühtlaseks. Vala supp kaussidesse, serveeri röstitud köögiviljadega ja naudi koheselt!
Idee pärineb Meditsiinimeediumi retseptide seast