Röstitud ahjukapsas
Röstitud ahjukapsas
Mis oleks, kui sätiks sel aastal jõululauale hoopis teistmoodi jõulukapsa, näiteks kookoskastmes röstitud kapsasektorid? See retsept on miski, mida lihtsalt ei saa proovimata jätta. Ka siis, kui sa ei ole vürtsika toidu sõber. Tšilli saad soovi korral välja jätta, maitse on sellegipoolest võrratu! Röstimine toob kapsas esile hõrgud maitsed ja kookoskaste lisab veel omajagu mõnusat maitsenüanssi. Kui oled otsimas klassikalisele praekapsale asendust või tahad lihtsalt proovida midagi uut ja põnevat, siis on see kapsaretsept kohe kindlasti see, millest alustada!
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 keskmise suurusega kapsapead (lõigatuna 6 sektoriks)
- 2 tl kookosõli
- ¾ tassitäit aedviljapuljongit
- 3 spl coconut aminos kookoskastet
- 2 spl kookossuhkrut
- 2 spl sidrunimahla
- ½ tl tšillihelbeid või hakitud värsket tšillit (soovi korral võid tšilli välja jätta)
- 1 purustatud küüslauguküüs
- 1 tl riivitud värsket ingverit
- panni + ahjuvormi
Kuidas röstitud kapsast valmistada?
Esmalt pese kapsas ja lõika see kuueks enam-vähem võrdseks sektoriks. Seejärel kuumuta ahi 180 kraadini. Seni, kuni ahi soojeneb, kuumuta pannil 2 teelusikatäit kookosõli. Kui pann on kuum, aseta kapsasektorid pannile. Rösti sektoreid mõlemalt poolt 2-3 minutit (või kuni kapsas hakkab pruunistuma). Kui sul on väiksem pann, rösti kapsasektoreid kahes jaos, kui kõik korraga pannile ei mahu.
Kui sektorid on pruunistunud, tõsta need ahjuplaadile või -vormi. Selleks sobib ükskõik milline kõrgemate äärtega ahjuvorm, kuhu sektorid kenasti ära mahuvad.
Seejärel valmista kaste. Selleks kuumuta pannil puljong, kookoskaste, kookossuhkur, sidrunimahl, ingver ja tšilli. Sega hoolikalt umbes 3 minutit ja vala kaste seejärel ahjuvormis ootavatele kapsasektoritele.
Aseta vorm ahju ja küpseta kapsasektoreid 25-30 minutit, kuni vedelik on vähenenud sedavõrd, et alles on ca ⅓ algsest kogusest. Ära kapsasektoreid vahepeal ümber keera! Kui kapsas on valmis, aseta see taldrikule ja puista üle hakitud värske tšilli või maitserohelisega ning serveeri meelepäraste lisanditega.