Magus, Retseptid

Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik 

Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle lahendus, mis ei võta rohkem, kui 15 minutit sinu ajast! Saa tuttavaks – mahlane õunakrõbedik, mis mõistagi gluteenivaba ja täistaimne ning rafineeritud suhkruta. Selles krõbedikus saab kokku kõik, mis ühest õunakoogist õunakoogi teeb. Ainult et hoopis lihtsamas võtmes. Selle hõrgu krõbediku jaoks ei vaja sa muud, kui rikkalikult õunu, parajalt kookossuhkrut, sutsuke kaneel, veidi meelepärast jahu ning pisut kookosõli, et krõbedikust saaks ikka tõeline krõbedik! Veendu selles ise – retsept on sinu ees! 

Kogus: neljale maiasmokale
Valmistusaeg: 15 minutit + küpsemisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Täidise jaoks: 

Katte jaoks: 

Kuidas õunakrõbedikku valmistada?

Esmalt eelkumuta ahi 180 kraadini. Seejärel tükelda õunad suuremasse kaussi ning lisa sekka kookossuhkur, tärklis, sidrunimahl ja kaneel. Sega hoolikalt seni kuni kõik koostisosad on omavahel kenasti segunenud. Vala õunasegu sobivasse ahjuvormi (hästi sobib näiteks 15×23 cm või 20×20 cm suurune vorm). Katte jaoks sega omavahel kokku puru koostisosad. Alusta kuivainetest. Sega kausis esmalt tärklis, suhkur ja kaerajahu. Seejärel tõsta hulka kookosõli ning mudi sõrmede vahel seni kuni segu võtab kergelt mureneva puru kuju. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa juurde veel pisut kookosõli. Kui oled puru valmis saanud, puista see ahjuvormis ootavale õunasegule ning tõsta krõbedik ahju 30 minutiks küpsema, kuni see on pealt kuldpruun. Naudi soojalt!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga