Särtsakad peedifalafelid
Särtsakad peedifalafelid kikerhernestega
Kui oled kaunviljadesõber, oled falafelidega juba kindlasti tutvust teinud. Kas sa aga peedifalafele oled proovinud? Kui mitte, siis nüüd on sul selleks suurepärane võimalus, sest just peedifalafelide retsepti sinuga kohe jagame! Särtsaka värvitooniga peet lisab falafelidele atraktiivse välimuse ning varustab kikerhernepallikesi ühtlasi ka kasulike vitamiinide ja mineraalidega. Nende valmistamine on kiire ja lihtne, peaaegu vaid kokkusegamise vaev! Maitsvad peedifalafelid sobivad hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögi kõrvale või ka kergeks snäkiks, kui nälg näpistab ning tahaks kiiresti miskit põske pista.
Kogus: 9 falafeli
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 pakk/purk kikerherneid
- 2 pisema suurusega toorest peeti
- 1 suur peotäis värsket peterselli
- 3-4 küüslauguküünt
- 1 spl tahhiinit
- 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 tl jahvatatud köömneid
- meresoola ja pipart
- võimsamat blenderit/köögikombaini
- ahjuplaati
- küpsetuspaberit
Kuidas peedifalafele valmistada?
Vala kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit. Senikaua, kuni kikerherned küpsevad, pese, koori ja riivi peet. Seejärel aseta kõik koostisosad – küpsetatud kikerherned, riivitud peet, küüslauguküüned ning maitseained blenderisse või köögikombaini ning surista ühtlaseks taignaseguks.
Vormi tainas väikesteks pallideks (soovi korral vajuta pallid lapikuks, siis tekivad kotleti kujuga falafelid), laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 20-30 minutit. Lase pisut jahtuda ning serveeri meelepärasega!
Lisa lugemist
04
märts
Kreekapärane suvesalat
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat
Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka er...
05
veebr.
Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!"
Erki Laansalu - Elusväli tiimist
Pi...
09
jaan.
Gluteenivabad vegan kaneelirullid
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga
Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmi...
09
jaan.
Õunakrõbedik
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Hõrk õunakrõbedik
Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamise...
08
dets.
Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ameerikapärane coleslaw uues kuues - rasvavaba ja mahlase mangoga!
Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues - rasv...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
13
nov.
Kõrvitsa Mac ‘N’ Cheese
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kõrvitsane mac 'n' cheese
Kas ameerikapärane juustune pastaroog kõlab kui midagi liig rasvast ja kahjulikku, kui soovid...
29
okt.
Röstitud lillkapsa supp
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kreemine röstitud lillkapsa supp
Kosutav lillkapsasupp, mis ei jäta külmaks ühtegi supisõpra! Tegemist on supiga, mis l...
21
okt.
Toorwrap värskete köögiviljadega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Toorwrap värskete köögiviljadega
Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii,...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
okt.
Punase läätse hummus
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Siidine punase läätse hummus
Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisi...
28
aug.
Meditsiinimeediumi ajutoonik “Brain Builder”
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tervisetoonik aju ja närvisüsteemi toetuseks
"Brain Builder" on tervendav toonik, mis toetab aju stressiolukordades. Se...