Hõrk ja vaarikane kookose Panna Cotta
Hõrk maitsekooslus magushapukast vaarikast ning tummisest kookosest, mis moodustavad üheskoos tõeliselt võrratu pudingulaadse magustoidu, mis on ideaalne ka pidulaual serveerimiseks. Täpselt parajalt magus, parajalt hapukas ja parajalt tummine – just nagu üks hea magustoit olema peab! Kirsiks tordil on maiuse pidulik välimus, millega külalisigi rõõmustada. Klassikalisest itaaliapärasest panna cottast erineb see hõrk kookosemaius aga tervisliku ning täistaimse koostise poolest, milles pole tilkagi loomset koort ega grammigi rafineeritud suhkrut. Seetõttu on maius kõhule kerge ning ei koorma sinu keha ebavajalikuga. Valmistamine on samuti lihtne ega nõua sugugi tundidepikkust vaaritamist. Proovi kindlasti – lubame, et sa ei pea pettuma!
Kogus: 2-3 maiasmokale
Valmistusaeg: 20 minutit + magustoidu tarretumisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 400 ml täisrasvast kookoskreemi
- 300 g värskeid või külmutatud vaarikaid
- 2 spl kookossuhkrut
- 1 tl agar-agari pulbrit
- meelepäraseid magustoiduvorme serveerimiseks
- peenikest sõela
Kuidas vegan Panna Cottat valmistada?
Alusta marjapüree valmistamisest. Selleks püreesta vaarikad blenderi või saumiksri abil ühtlaseks. Kui kasutad külmutatud marju, lase neil eelnevalt üles sulada. Kurna valminud püree läbi sõela kaussi, et püree oleks ühtlane, siidine ning seemneteta.
Seejärel vala siidine vaarikapüree koos kookoskreemi, suhkru ja agar-agariga potti. Sega hoolikalt ühtlaseks ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning lase segul veel 2 minutit tasasel tulel haududa, aeg-ajalt segades. Seejärel keera kuumus kinni, tõsta pott tulelt ning lase segul esmalt toatemperatuuril maha jahtuda, seda natukese aja tagant segades. Kui marja-kookosesegu on jahtunud, vala see meelepärastesse vormidesse ning tõsta külmikusse vähemalt 2 tunniks kuni üleööks tahenema.
Serveeri panna cottat värskete marjade ja kookosega. Naudi!